Amparo Moreno assessorarà en la creació d'una Filmoteca a Sabadell

L’actriu firma contracte per quatre mesos com assessora de l’àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació

Amparo Moreno, en la presentació d'aquest dimarts
Amparo Moreno, en la presentació d'aquest dimarts | Albert Segura
23 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:51h
L’Ajuntament de Sabadell ha contractat l’actriu Amparo Moreno per un termini de 4 mesos. La seva funció serà assessorar l’àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació en la creació d’una programació per a la nova Filmoteca de la ciutat, que se situarà a l’auditori del carrer Lacy. Tot plegat, sense calendari d’execució tancat a dia d’avui.

Moreno ha estat presentada en roda de premsa aquest dimarts a l’Ajuntament, en una roda de premsa en què hi han participat la tinent d’alcalde de l’àrea, Marisol Martínez, i el regidor de Foment de les Arts Audiovisuals, Miquel Soler. 

El projecte passa per establir una programació estable en què es puguin oferir continguts cinematogràfics que no entren dintre del circuit comercial, ja sigui perquè es tracta de pel·lícules antigues o perquè no es passen en cinemes convencionals. “Hem estat treballant per dissenyar què és allò que volem recuperar o a qui volem arribar, una sèrie de pel·lícules que ara mateix no es veuen, volem arribar a una generació que no ha pogut conèixer els grans clàssics en pantalla gran, en versió original en molts casos i amb so de cinema”, ha assenyalat Soler.

“Farem molt brainstorming, hem de pensar què fem, si cinema negre, cicles de directors, d’actors, d’actrius, de teatre filmat…”, ha afegit la mateixa Moreno, que ha destacat que encara no està molt definida la seva aportació. Sí que ha quedat clar que una de les seves funcions serà establir un ordre de personalitats vinculades amb el món del cinema que podrien aportar-hi el seu granet de sorra, com ara actors o directors de la ciutat, participants en cinefòrums.

Amb tot, no s’ha detallat el pressupost de què es compta ni tampoc la retribució que percebrà Moreno, dades que es presentaran més endavant, segons ha apuntat Soler. Això sí, Moreno ha apuntat que ella hi perd diners, donat que en estar jubilada es veu obligada a renunciar a la seva paga en els quatre mesos que dura el contracte.

Filmoteca al centre de Sabadell

En els darrers mesos ja s’ha començat a treballar per adequar al Casal Pere Quart a les noves funcions que es volen atribuir a l’auditori del carrer Lacy, amb la finalitat que esdevingui un pol d’atracció per al món del cinema. La finalitat serà fer-lo atractiu, un fet que haurà de passar indiscutiblement amb una programació, encara per definir, que sigui llaminera i d’acord amb els interessos dels diferents col·lectius de la ciutat.