Un llibre, una pel·lícula i una obra de teatre per gaudir el cap de setmana

NacióDigital recomana "La fugitiva" de Blanca Busquets, "El pasajero" de Jaume Collet-Serra, i "E.V.A." de la companyia T de Teatre, entre d'altres

L'armari, un punt clau de l'obra «E.V.A.», de T de Teatre, que arriba a Manresa aquest cap de setmana
L'armari, un punt clau de l'obra «E.V.A.», de T de Teatre, que arriba a Manresa aquest cap de setmana | David Ruano
26 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:02h
D'entre tota l'oferta cultural, aquestes són les propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir el cap de setmana. Un llibre, un concert, una pel·lícula, un esdeveniment i un imperdible per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

El llibre

La fugitiva, Blanca Busquets. Proa
L'autora de La nevada del cucut torna amb nou llibre


Dos anys després de la publicació de Jardí a l'obaga, Blanca Busquets reprèn alguns dels personatges d'aquella obra a La fugitiva. Un llibre que confirma l'autora com una de les escriptores catalanes amb més capacitat de seduir i de commoure els lectors, sempre amb una bona dosi de secrets i lligams amb el passar. A La fugitiva, ho fa a través de la Mireia, una dona de més de noranta anys que viu sola en un pis de Barcelona i que es mostra cada dia més esquerpa.

La pel·lícula

El pasajero (The commuter)
El nou thriller de Jaume Collet-Serra

El català Jaume Collet-Serra torna a la càrrega amb un thriller marca de la casa: ritme trepidant, tensió imparable, aroma a Hitchcock, dilema moral, i un arc argumental que ofega el protagonista, interpretat per Liam Neeson, en el que suposa la quarta ocasió en què director i actor treballen junts. Neeson és un home de negocis que perd la feina, inesperadament, i que, en el trajecte en tren de tornada a casa, parla amb una misteriosa passatgera que li fa un encàrrec enverinat. Li va la vida, d'ell i de la seva família. El resultat: un estimulant exercici d'adrenalina en un escenari claustrofòbic i en constant moviment.


L'obra de teatre

E.V.A., de la cia. T de Teatre
Kursaal de Manresa. Dissabte 27 i diumenge 28 de gener

De dolor, n'hi ha de moltes menes. Pot ser físic, crònic, somàtic, neuropàtic, vital, moral, quotidià, de l'ànima. Cap, però, és com aquest ressò intens que deixa E.V.A., l'espectacle amb què la companyia T de Teatre celebra 25 anys d'una insubornable ànima teatral. Aquest cap de setmana, arriba a Manresa, i ens mostrarà aquelles ferides que podríem arrossegar. Deixant de banda ressons bíblics, l'E.V.A. és l'Escala Visual Analògica del Dolor i també el motiu que fa lliscar aquesta comèdia dramàtica on les històries de quatre excompanyes d'escola es van entrecreuant i ens porten a fer un recorregut que colpeja in crescendo.

L'esdeveniment

La Fira dels Torrons d'Òdena
Òdena. 29 de gener

Els torrons fan Nadal, però a Òdena encara aguanten les festivitats una mica més. Aquest diumenge 29, la plaça Major del municipi acollirà la Fira dels Torrons i moltes activitats relacionades amb l'elaboració d'aquest dolç, com el maridatge popular de torró d'Agramunt i torró de "guirlache" amb licors tradicionals. La fira recorda com antigament els firaires aprofitaven la diada de Sant Sebastià, copatró del municipi, per vendre a millor preu els torrons que havien sobrat de la campanya de Nadal.

L'imperdible

Una visita a l'exposició "Després de la fi del món"
CCCB, fins al 29 d'abril

El món s'acaba? Una bona manera de fer-se'n a la idea és passejant per Després de la fi del món, una exposició on La Terra s'ha transformat en el planeta Antropocè. La mostra és formada per 8 instal·lacions immersives, una base d’acció participativa a l’espai públic de Barcelona, i el desplegament d’un "Ministeri del Futur" que pensi la política del molt llarg termini. Compta amb un pròleg escènic a càrrec de Kim Stanley Robinson, un dels noms cabdals de la ciència-ficció, i un assaig-instal·lació de Timothy Morton, pare de la dark ecology i del concepte d’hiperobjectes. Per sortir remogut i reflexionar molt més enllà de la visita.