JxCat no concreta com serà la investidura però afirma que «es farà amb el reglament a la mà»

Eduard Pujol demana al PSC, davant l'anunci de recurs, "primer escoltar els ciutadans" i "parar l'orella, escoltar i actuar en conseqüència" per "deixar treballar la democràcia"

Eduard Pujol, en roda de premsa al Parlament.
Eduard Pujol, en roda de premsa al Parlament. | JxCat
22 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:16h
Junts per Catalunya (JxCat) està satisfet amb l'anunci del president del Parlament, Roger Torrent, conforme Carles Puigdemont serà el candidat a la investidura, ja que, segons el diputat Eduard Pujol, això "dona recorregut al resultat de les eleccions", cosa que considera una "molt bona notícia" que "normalitza la situació política d'aquest país". Tot i això, no ha volgut concretar com es farà aquesta votació, però ha afirmat que es farà "amb el reglament a la mà".

En aquest sentit, ha explicat que amb els altres grups independentistes "s'està treballant amb el ritme accelerat propi d'una negociació política com aquesta" i, a més, s'està fent "amb una intensitat enorme de matí, tarda i vespre", i ha afirmat que estan "contents de com van les coses" i convençuts de l'acord: "Podrem investir novament president del país Carles Puigdemont". Així, ha assegurat que "tothom és responsable" en aquestes converses.

Malgrat tot, no ha volgut concretar com es farà la votació i ha afirmat que "d'investidura només n'hi ha una": "És la que tirarem endavant respectant el reglament d'aquesta cambra". Preguntat sobre el recurs anunciat pel PSC, Pujol ha opinat que "el mandat del 21 de desembre és tan nítid que qualsevol entrebanc imposat no respon a l'obligació dels representants de la cambra", als quals ha demanat "primer escoltar els ciutadans" i "parar l'orella, escoltar i actuar en conseqüència" per "deixar treballar la democràcia".

Resposta al TC

Sobre un possible veto del Tribunal Constitucional a una investidura a distància, ha insistit que Puigdemont és el candidat que va guanyar el 21-D i que s'has de poder votar, ja que "qualsevol altra lògica seria faltar al respecte als ciutadans d'aquest país". No ha volgut respondre, però, si acatarien una eventual suspensió del ple per part de l'alt tribunal.

Igualment, ha avalat la petició de diàleg de Torrent a Mariano Rajoy. "Som gent de diàleg i no ens fa por aquesta paraula, elevarem aquesta paraula tant com sigui possible", ha asseverat, i ha desitjat que el president espanyol "tingui la porta oberta".