ERC dona suport a Puigdemont, però urgeix «un Govern a final de mes»

Sergi Sabrià assegura que donen suport a la investidura del president a l'exili, però que convé "no malbaratar el 21-D"

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià.
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià. | @Esquerra_ERC
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:21h
Esquerra Republicana dona suport a la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, per a la investidura de Carles Puigdemont, però també considera que "cal constituir un govern efectiu de seguida". El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha afirmat que "Puigdemont té tota la legitimitat per ser president del país perquè és el que va obtenir més vots dins de la majoria republicana, però ha advertit també que no podem malbaratar el 21-D".

El dirigent d'Esquerra Republicana ha proclamat que "necessitem un president i un Govern al final d'aquest mes". Ha insistit en què "per nosaltres tan important és tenir un president investit com tenir un Govern i que les institucions catalanes funcionin".

Sabrià ha mostrat també suport a la iniciativa de Roger Torrent de demanar una entrevista amb el president espanyol, Mariano Rajoy, perquè és un exemple més de la voluntat de diàleg que es vol des de Catalunya. "Mai renunciarem al diàleg", ha dit, tot confiant que Rajoy s'avingui a mantenir una trobada amb el president del Parlament per superar una situació "anòmala". Ha subratllat que aquesta reunió podria ser clau per desbloquejar la situació, malgrat que l'executiu espanyol ja ha dit que no acceptarà la trobada.

Sobre la decisió del jutge Pablo Llarena de no tramitar una euroordre de detenció contra el president Puigdemont a Dinamarca, Sabrià ha dit que la decisió del magistrat té una explicació molt clara: "L'Estat ha tingut por de tornar a fer el ridícul". Ha fet una valoració positiva del viatge presidencial a Dinamarca perquè, segons el portaveu d'Esquerra, "contribueix a internacionalitzar el procés".
 

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, a la roda de premsa d'aquest mati. Foto: @Esquerra_ERC