Ni tribunal, ni sentència: independència

Editorial de Nació Digital: "Si som una nació, amb arrels centenàries, ens cal actuar en conseqüència: parlar de tu a tu amb Espanya i prescindir de tribunals i sentències que per als ciutadans espanyols poden ser molt vinculants, però que en el procés de construcció institucional de Catalunya, no haurien de passar d'anècdota menor."

| 16/04/2010 a les 09:27h
Especial: Sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut
Arxivat a: Política, sentència Estatut, TC, sentència Estatut, TC
Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/04/2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya està pendent des de fa quatre anys que un tribunal format per jutges espanyols elegits per partits polítics espanyols decideixi el nostre futur polític. De res no haurà servit que l'Estatut sigui el resultat d'un procés raonablement democràtic, iniciat al Parlament de Catalunya i que ha obtingut l'aprovació del poble en referèndum i de les dues cambres legislatives espanyoles. I sense oblidar que havent perdut pel camí nombroses atribucions de poder nacional per al nostre poble.

Com deia Miquel Calçada, arribarà un dia que serem lliures i no podrem entendre perquè ens vam passar tants i tants anys donant voltes inútils a la sínia fatal de l'Estat espanyol. Tancats en un carreró sense sortida de voler "fer pedagogia catalanista" a un Estat que no la necessita, perquè sap perfectament que Catalunya sí que és una nació i que cal mantenir-la lligada de peus i mans en favor d'Espanya.

Si som una nació, amb arrels centenàries, ens cal actuar en conseqüència: parlar de tu a tu amb Espanya i prescindir de tribunals i sentències que per als ciutadans espanyols poden ser molt vinculants, però que en el procés de construcció institucional de Catalunya, no haurien de passar d'anècdota menor. Aquí cal parlar seriosament, de nació a nació, i la resta són mesures pal•liatives per allargar una agonia política que amenaça de portar-nos a una decadència irreversible en tots els aspectes.

Acatar la sentència, com preconitza el president Montilla, és una actitud lògica per als qui posen Espanya i els seus interessos per davant de Catalunya. Convocar un altre referèndum en què s'invoqués el poble per apuntalar el fracàs d'una classe política sencera, seria un disbarat monumental, una burla a la gent que es guanya la vida treballant. Una facècia més per desviar les responsabilitats i no haver d’admetre que som presoners d’Espanya.

Per a una nació que aspira a respondre als interessos de la seva ciutadania, no hi ha terceres vies de vergonya que serveixin per amagar allò que és essencial en la crisi del Constitucional: que ells decideixen per nosaltres i que, per més pegats que es posin, som una trista colònia, una província més d'un imperi decaigut.

Ni tribunal, ni sentència: independència.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Nació castellana = Castella = Països Castellans.
A. Nònim, 16/04/2010 a les 10:03
+0
-0
La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

Espanya = Iugoslàvia = Unió Soviètica.

Castella = Sèrbia = Rússia.

"Lluitarem a les platges,lluitarem als aeròdroms,lluitarem als camps i als carrers,lluitarem als turons; no ens rendirem mai!"

GENOCIDI NACIONAL NO.

ELS CATALANS NADIUS I ELS CATALANS ASSIMILATS NO PERMETREM QUE LA NACIÓ CASTELLANA DESTRUEIXI LA NACIÓ CATALANA.

CONFLICTE A FONS.

FERMESA CONTRA EL MAL.

EL PECAT NO FA VACANCES.

RESPECTE!
D'acord
1640, 16/04/2010 a les 10:29
+0
-0
Aquest és l'editorial que hauria de publicar la premsa feta a Catalunya, per manifestar la dignitat catalana.
Prou de lleis orgàniques de l'Estat!
Manuel Rodriguez Ruiz, 16/04/2010 a les 12:45
+0
-0
Fora tota mena de balues de la cadena imperialista, volem democràcia, que traduït ens vol dir Independència ! Facin el que vulguin els del TC !
Proclamació de la independència
Observador, 16/04/2010 a les 12:50
+0
-0
Ara és el moment,davant de la sentència, proclamació unilateral d'independència.

Qui ho ha de fer? Doncs, encara que us sembli estrany, el nostre president.

Montilla President! Catalunya independent.
Totalment d'acord
Anònim, 16/04/2010 a les 12:58
+0
-0
llàstima que els nostres polítics no actuïn en consecuencia i es perdin en els seus deserts personals i dels seus partits...
Interpretant el sentiment....
Observador, 16/04/2010 a les 13:02
+0
-0
Confio que el presidència tingui preparada l'al·locució davant la sentència i que comenci més o menys amb aquestes paraules: " Interpretant el sentiment de la nació catalana, davant la impossibilitat de ser acceptada dintre de l'estat espanyol, proclamo solemnement la independència de Catalunya ".
A qui l'interessa l'estatutet?
Vicenç Ramoneda i Ullar, 16/04/2010 a les 13:54
+0
-0
Als polítics covards i espanyolistes són els únics que els interessa l'estatutet.

Visca la constitució catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!
colonialisme
ferran2, 16/04/2010 a les 15:19
+0
-0
L'editorial acaba dient que som una trista colònia. Aquesta és la qüestió.
Peró el que trobo faltar de l'editorial és un aclariment d'aquesta colonització, més que res per intentar que una societat tan pusil·lànime, educada pel consum i que no pensa gaire com la nostra, obri els ulls.
Penseu que el colonialisme evoluciona contínuament i avui aquest càncer el tenim en forma de model econòmic; totxo, turisme i trafic d'il·legals que és la mateixa cosa.
Un model econòmic depredador del territori i de les persones que ens col·lapsa els nostres serveis públics i de salut pel fet de anar en camí de doblar la població, que ens porta delinqüència i brutícia i que ens condemna a ser el prostibulari d'Europa.
Penseu que aquest model te uns ingents beneficis que van a parar a l'estat i les autonomies subvencionades que gaudeixen d'una qualitat de vida i uns serveis públics de puta mare. I nosaltres tenim els problemes.
L'altre forma de colonialisme son els mitjans de comunicació comprats i amb una obediència canina cap al poder, sigui polític o econòmic.
Com és que uns fets tan evidents no son denunciats sistemàticament?
Endavant
Ondiatu, 16/04/2010 a les 16:59
+0
-0
Catalunya triomfant,
tornarà a ser rica i plena
Endarrera aquesta gent
tan ufana i tan superba.

Bon cop de falç!
bon cop de falç,
defensors de la terra!
Bon cop de falç!

....
L' autèntic realisme
Miquel Aguilar Canadell, 16/04/2010 a les 17:07
+0
-0
Massa cops ens trobem amb l' ignominiosa excusa d' alguns politics catalans que reclamen realisme a un poble català escanyat i paralitzat per aquest projecte ambolutament fallit que s' anomena España.
L' autèntic realisme és ser concients de que l' única opcio vàlida per Catalunya és la Independència, com més aviat millor!!!
El Constitucional i els papers de l'estatutet
Vicenç Ramoneda i Ullar, 16/04/2010 a les 18:11
+0
-0
El Constitucional i els papers de l'estatutet

www.youtube.com/watch?v=pQqSnbx4hlQ
Més activisme ...
Núria, 16/04/2010 a les 18:18
+0
-0
Totalment, d'acord. Ens cal activisme polític ens cal demostrar fins a quin punt l'estat ESP-Gobierno de ESP (PP-PSOE) ens és enemic. Cal demostrat totes i cada una de les seves mancances democratiques partitnt de la primera que va ser fer-nos votar una Constitución coartats pels tanks i sota l'etern slogan del "podria ser peor". Cal explicar tots i cada un del números i com ens afecten en el dia a dia. Ja n'hi ha prou de tapar-li les vergonyes ! Volem ser ciutadans i ser-ho amb orgull no com ara amb vergonyes i indignació permanent. Ja n'hi ha prou del a "pagar i callar". La divisió de la societat va començar i continua en el mateix no democratic moment en que ens varen dir als catalans que haviem de ser ESP tan si ho volem com si no i això ratificat amb una maleïda i momificada Constitución-LOAPA. Des de el moment en que per expressar la nostra catalanitat desitjos de independència som insultats, menyspreats o directament ignorats per una premsa que mai ens ha tractat com a ciutadans amb dret a la veritable informació sino com a ciutadans aborregats i manipulats per a major Gloria del pseudodemocratic, prepotent i espoliador estat ESP-Gobierno de ESP (PP-PSOE)
trist
salva, 16/04/2010 a les 18:25
+0
-0
On es al nostre lider? quin es el nostre lider? Estem fotuts amb en Mas del Monti ni parlo. Jo vull l'independencia, espero que el lider apareixi de una vegada perque al seguire i en tinc moltes de ganes. Aixo si que parli clar i catala, ja m'enteneu
Editorial
Anònim, 16/04/2010 a les 19:55
+0
-0
Això és un editorial! Felicitats.
Per què en diuen tribunal?
Àngel, 17/04/2010 a les 11:51
+0
-0
Per què en diuen tribunal?

Més a prop de Caracas que d’Europa, la paròdia de tribunal que és el Constitucional espanyol no ha estat capaç en més de tres anys de dictar sentència contra l’Estatut. Empatats els seus membres entre 6 socialistes i 6 populars des d’abril del 2004, primer es van dedicar a desempatar recusant uns i altres els del sector contrari, guanyant primer els populars però recuperant l’empat els socialistes gràcies a la divina providència (segons els malèvols, ajudada pel CNI).

Tres són els sectors contra l’Estatut: 4 socialistes heavies que es conformen amb 15 amputacions; 3 hiperheavies, que volen amputar-ne més (1 socialista, nomenat directament per Zapatero, i 2 populars); i 3 populars gore, que volen amputar-ho tot. Tots 10, però, coincideixen en dues coses: allò no amputat serà castrat químicament, declarant que els articles sobrevivents no tenen cap eficàcia ni aplicació mentre el govern i les Corts espanyols no reformin la normativa espanyola; que no tenen cap obligació de fer-ho perquè l’Estatut no els obliga a res; i que l’Estatut no només està per sota de la Constitució espanyola, sinó de tota la normativa espanyola present i futura. També coincideixen en el descrèdit d’una justícia espanyola considerada internacionalment (Fòrum de Davos) menys imparcial i independent que la d’Egipte, Botswana o Nepal.

Refusades cinc successives ponències heavies, cada cop més endurides, ara és el torn dels hiperheavies, que s’acostaran als gore a la recerca d’una sentència (sic) entre skin i punkie, que a la castració química afegeixi molta més sang i molt més fetge. Mentre no la facin, el PP prorrogarà el mandat dels magistrats (sic), i al novembre només 3 dels10 no estaran caducats. Sol dir-se a Catalunya que un Estatut aprovat pels catalans en referèndum s’ha de respectar, i que un tribunal ha d’aplicar la llei imparcialment, però els espanyols no pensen així, responen a dos propòsits: A los catalanes "hay que ponerlos en su sitio & Que se note quien manda". Només ens volen als catalans per insultar-nos, robar-nos i manar-nos. Per dignitat, anem-nos-en.

Alfons López Tena
www.avui.cat/cat/notices/2010/04/per_que_en_diuen_tribunal_95151.php
NI TRIBUNAL, NI SENTENCIA, NI INDEPENDENCIA
XxX, 17/04/2010 a les 12:57
+0
-0
Este titular es más adecuado...
El TC és inconstitucional
Anònim, 17/04/2010 a les 13:10
+0
-0
El Tribunal Constitucional és inconstitucional, està caducat. L'Estatut és Constitucional i votat pel poble, però ja no el vol ningú. Ha arribat l'hora de l' INDEPENDÈNCIA.
Si mirem endavant...
Kefes, 19/04/2010 a les 10:05
+0
-0
El futur Tribunal Constitucional Català , declararà que per a la futura Constitució Catalana l'estatut NO es constitucional.
De fet, totes les constitucions del mon defensen la plena INDEPENDENCIA del seu païs.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Els dirigents d'ERC a l'acte central de campanya | Adrià Costa
Roger Tugas | 6 comentaris
01/01/1970
El programa preveu 50 "mesures republicanes" -algunes xocant amb l'Estat-, 19 espais de sobirania -per guanyar múscul amb la societat civil- i un "gran diàleg de país" que impliqui els "comuns" i entitats
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 21:05 
 20:42 Rajoy veu victimisme en Puigdemont i Junqueras: «Buscar greuges és l'especialitat del nacionalisme». El president del govern espanyol reivindica la "pluralitat" d'Espanya i Catalunya, i el "respecte als drets de les minories". Albiol crida a "posar fi" a partir del 21-D a "una clara voluntat de marginació dels que no som independentistes".
 20:40 Toni Comín deixa clar que tan «valent» és ser a l'exili com a la presó. L'exconseller de Salut i número 7 d'ERC per Barcelona assegura que tant la presó com l'exili són opcions "vàlides" per defensar el desafiament independentista de Catalunya.
 20:34 ENTREVISTA Gemma Geis (JxC): «Si el president fos de la CUP, ara estaria votant la CUP». La cap de llista per Girona creu que qualsevol que sigui el resultat dels independentistes, cal que investeixin Puigdemont: "Si guanya la majoria independentista, s'ha de restituir el Govern". Per Xavier Borràs.
 20:01 El candidat del PP, Xavier García Albiol, crida a "posar fi" a partir del 21-D a "una clara voluntat de marginació" dels no independentistes.
 20:00 El PSC denuncia davant la Policia Local de Tortosa les pintades als seus cartells electorals. Els socialistes titllen d'"agressions reiterades" les pintades, concretament del número 155 i d'un bigot sobre la cara del candidat Iceta emulant al dictador Adolf Hitler.
 19:53 
 19:46 Rajoy anuncia que proposarà a patronals i sindicats una pujada del Salari Mínim Interprofessional del 4% per al 2018 condicionada a un creixement del 2,3% i creació de 450.000 llocs de treball.
 19:13 Ciutadans, el farmacèutic del PSC: les contraindicacions de l'"Icetaton". La formació taronja avisa al Twitter dels possibles efectes adversos de votar socialista el 21-D.
 
 19:04 LA CARAVANA Salutacions sense pèls a la llengua. Contracrònica de Sara González sobre la campanya de Catalunya en Comú-Podem 
 18:41 ENTREVISTA Eusebi Campdepadrós (JxCat): «La llista unitària era el més potent que es podia fer políticament després del 155». El cap de llista per Tarragona reafirma que de les "coses se n'aprèn" i que l'única manera d'arribar a la república és a través de "força democràtica" i d'un referèndum pactat. Per Jonathan Oca.
 18:37 La policia espanyola identifica els candidats de la CUP en un acte de campanya. Els agents no han reconegut el carnet de diputada de Mireia Boya. Informa Àlvar Llobet.
 18:32 ÀUDIO La banda sonora de la campanya de la CUP. El partit de l'esquerra independentista presenta onze cançons escollides per candidats, exdiputats i membres de la campanya.
 18:22 LA CARAVANA Una campanya sota la lupa judicial. El programa i els discursos d'ERC s'han de modular per evitar que el Suprem els usi per acusar els dirigents investigats de reiteració delictiva, ho explica Roger Tugas.
 18:18 Els «comuns» s'encomanen a Iglesias en l'esprint final de la campanya. Ho explica Sara González. Podem envia tota la direcció estatal a Catalunya per ajudar Xavier Domènech amb una última embranzida abans del 21-D.
 
 17:33 LA CARAVANA. A la caça de l'herència d'Unió. Puigdemont rep el suport de Joan Rigol, Joana Ortega i Josep Maria Vila d'Abadal en un acte a Barcelona. Per Oriol March.
 17:17 El debat de La Sexta va tenir una audiència del 20,4% a Catalunya. “17D.Debat" va acumular 577.000 espectadors, a 20.000 del programa més vist, el TN vespre.
 17:06 ÚLTIMA HORA Nova entrega de l'enquesta prohibida pel 21-D des d'Andorra.
 16:49 Lluís Puig demana a Ros que dimiteixi pel conflicte de les obres de Sixena. El conseller de Cultura destituït pel govern espanyol diu a l'alcalde de Lleida que si es penedeix i no pensava que el 155 servia per traslladar l'art a l'Aragó, que plegui.
 16:34 LA CARAVANA "Icetaton" per resoldre l'embolic català: solució viable? El candidat socialista al 21-D reparteix caramels per trobar una sortida que deixi enrere el procés independentista, però ho té molt difícil per articular una majoria; contracrònica de Jordi Bes.
 16:19 VÍDEO «El que mai podreu fer és callar la voluntat d'un poble»: l'emocionant vídeo d'Omplim Brussel·les per al 21-D. El compte de Twitter de la manifestació publica unes imatges trepidants.
 16:16 La CUP proposa augmentar la pressió fiscal a les rendes majors de 60.000 euros. Els anticapitalistes volen rebaixar l'IRPF a qui cobra menys de 15.000 euros anuals, i invertir més en polítiques socials.
 15:39 Juan Milián: «La imatge d'uns polítics saltant-se la llei ha perjudicat el sector turístic a Catalunya», informa Aleix Ramírez. El número 8 de la llista del PP per Barcelona ha recordat que "una marca com la de Barcelona és molt difícil de construir i fàcil de destruir".
 15:24 El PSC emula el PP i també «recepta» pastilles per combatre l'independentisme. La formació de Miquel Iceta llença una peculiar campanya per mostrar la seva voluntat de recuperar l'economia de Catalunya.
 15:23 El conseller de Cultura demana la dimissió d'Àngel Ros pel cas Sixena. Lluís Puig assegura que l'alcalde de Lleida no pot penedir-se del 155 i mantenir el càrrec d'alcalde.
 15:20 Els Avis i Àvies per la llibertat de Reus lliuren 200 cartes al Síndic per les prohibicions de la Junta Electoral. El col·lectiu convoca una gran concentració dissabte per "recuperar el temps perdut" durant la campanya electoral.
 15:19 L'Ajuntament de Cerdanyola respon a la prohibició de la Junta Electoral de penjar la pancarta de "Llibertat presos polítics" amb una altra de reivindicativa: "Pancarta censurada per la Junta Electoral".
 15:05 LA CARAVANA La història d'amor de Fachin que va trencar un «Déu» independentista. La CUP i ERC festegen l'exsecretari de Podem Catalunya que esdevé, en aquesta campanya, eina política per desacreditar Catalunya en Comú; la contracrònica d'Aida Morales
 14:19 El govern espanyol obre un expedient contra Junqueras i Sànchez pels missatges gravats. El ministeri d'Interior valorarà si sanciona o no els dos candidats independentistes per haver participat en la campanya electoral.
 14:12 Xavier García Albiol explica que s'ha posat en contacte amb empreses que han marxat i "una part d'elles estan disposades a tornar si hi ha certesa i confiança".
 13:56 VÍDEO Albiol insisteix a insultar els independentistes: «no han d'estar massa bé del cap». El cap de llista del PP va titllar de "tarats" els activistes a favor de l'alliberament dels presos i aquest dilluns ha tornat a la càrrega a la Sexta.
 13:55 
 13:53 El Govern a l'exili seguirà junt la nit electoral i compareixerà per valorar els resultats. Serà en un acte conjunt amb representants de Junts per Catalunya i ERC.
 13:49 El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, participarà per sorpresa en el tancament de la campanya de Catalunya en Comú-Podem a Santa Coloma de Gramenet
 

Pablo Iglesias i Alberto Garzón, al míting central de la campanya dels comuns a Nou Barris Foto: Dani Gago / Catalunya en Comú

 13:42 Iceta: «Junqueras és l'osset que tots hem volgut tenir en un moment». Desafortunades declaracions del socialista a Onda Cero, que recorden les mofes dels policies espanyols.
 13:31 Puigdemont avisa ERC que «alterar» el Govern legítim serà donar la raó a Rajoy. El president de la Generalitat s'erigeix com a "vot útil" en la recta final de la campanya en un acte amb democristians a favor de Junts per Catalunya. Per Oriol March.
 13:21 Tercera enquesta prohibida de les eleccions del 21-D des d'Escòcia: l'escenari es manté molt estable respecte les entregues anteriors.
 13:07 Joana Ortega i Vila d'Abadal fan costat a Puigdemont en la recta final del 21-D. L'exvicepresidenta del Govern i l'expresident de l'AMI se sumen a un acte de campanya de Junts per Catalunya i signen un manifest de democristians a favor del president. Informa Oriol March.
 13:00 
 12:57 Puigdemont tancarà dimarts la campanya amb un «megamíting». Es podrà seguir arreu del país a través d'una pàgina web específica.
 12:50 El vídeo sobre l'1-O, un dels més vistos de l'any a Human Rights Watch. La brutalitat policial durant el referèndum comparteix llista amb reportatges sobre l'Estat Islàmic, la guerra de Síria o la tortura a Egipte.
 12:48 Josep Borrell torna a carregar contra el sobiranisme: "Té un nivell de comprensió extraordinàriament baix". L'exministre espanyol i expresident del Parlament Europeu avisa que una Catalunya independent quedaria fora de la UE, cosa que seria "una condemna a mort" per a l'economia del país; informa Jordi Bes.
 12:32 Josep Maria Vila d’Abadal, exalcalde de Vic i president del consell nacional de Demòcrates (partit integrat a la llista d’ERC), participa en l’acte de suport de personalitats democristianes a Carles Puigdemont.
 12:34 DE GUSTOS I COLORS Puigdemont, en el bucle infinit de la història; el perfil cultural del candidat de Junts per Catalunya, a càrrec d'Esteve Plantada. Puigdemont tria Roger Mas, la pel·lícula alemanya "El caso Fritz Bauer", el llibre "El sentido del rumor", i el catàleg de Filmin.
 12:21 El candidat del PSC al 21-D, Miquel Iceta: "Si arribo a president, comptaré amb el bo i millor de la nostra experiència europea i internacional, amb independència dels colors polítics". Iceta cita Ignasi Guardans, Javier Solana i Josep Antoni Duran i Lleida, entre altres 
 12:16 La Policia Municipal de Sabadell impedeix acabar una pintada per la llibertat dels presos polítics, a l'entrada sud de la ciutat. S'han identificat diverses persones que estaven duent a terme l'acte reivindicatiu.
 12:01 
 11:58 Josep Borrell: "Això que declarem la independència i negociem amb Europa una permanència ràpida ja s'ha acabat. Aquest fantasma l'hem mort. Ja sabem que les independències porten a l'exclusió de la UE".
 11:57 M'HI POSO PER... Rosa Cañadell i l'aposta pels que «mai han guanyat». L'exportaveu d'USTEC va al número 79 de la llista de Catalunya en Comú-Podem. Ho explica Sara González
 11:58 En un acte de campanya del PSC sobre polítiques europees, l'exministre i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, afirma que el discurs independentista a Europa "provoca un rebuig estructural i lògic perquè va en contra de la raó de ser de la UE", i responsabilitza a Carles Puigdemont del fet que hagi perdut el suport de la comunitat internacional 
Entrades anteriors »
Xavier Domènech, a la Sexta | Dani Gago / Catalunya en Comú
Sara González
01/01/1970
Xavier Domènech va afrontar una curiosa salutació d'Albiol, a qui amb prou feines coneix, just abans del debat de La Sexta
El Palau de la Generalitat, tancat i barrat | Adrià Costa
Josep M. Vilalta
01/01/1970
«El debat nacional intens dels darrers anys ha desdibuixat o ha deixat en segon terme d’altres prioritats polítiques igualment necessàries si volem consolidar un país de major progrés social i econòmic»
Aida Morales | 14 comentaris
01/01/1970
Els politòlegs Marc Sanjaume i Joan Botella descarten una alteració substancial dels resultats, malgrat els dubtes "raonables" de frau | La població pot comprovar el registre censal i aclarir dubtes als seus ajuntaments
Xavier García Albiol, cap de llista del PP | Adrià Costa
Esteve Plantada
01/01/1970
El cap de llista de PP a les eleccions del 21-D tria "El caçador" de Michael Cimino, Fernando Aramburu i Almudena Grandes, "CSI" i les cançons d'Enrique Iglesias
Carles Riera, candidat de la CUP | Adrià Costa
01/01/1970
El candidat de la CUP insta les forces "republicanes" a desplegar la declaració del 27 -O i aplicar la llei de transitorietat | Recalca que si cal assumiran "responsabilitats" de Govern i demana als "comuns" abandonar "el terreny fictici de l'equidistància" | Afirma que Puigdemont respon a una "realitat més lliure" que el "peix al cove" del PDECat