JxCat es resigna a una investidura a distància

La candidatura apel·la a la "immunitat parlamentària" fixada en l'Estatut per permetre la presència del president a l'hemicicle, però la possibilitat que Puigdemont torni abans de ser investit és complicada

Carles Puigdemont durant el ple del Parlament
Carles Puigdemont durant el ple del Parlament | Adrià Costa
19 de gener del 2018
Actualitzat el 20 de gener a les 14:02h
"Els membres del Parlament són inviolables pels vots i les opinions que emetin en l'exerci de llur càrrec. Durant llur mandat gaudeixen d'immunitat amb l'efecte concret que no poden ésser detinguts si no és en cas de delicte flagrant". En aquests termes s'expressa l'article 57 de l'Estatut d'Autonomia, i aquest és el marc en què Junts per Catalunya esgota les opcions legals per tal de permetre una investidura vàlida de Carles Puigdemont des del faristol del Parlament abans que acabi el mes de gener.

La candidatura, segons ha explicat aquest matí la directora de campanya i diputada, Elsa Artadi, esgota totes les vies necessàries per aconseguir que Puigdemont sigui reescollit en el càrrec. Malgrat tot, segons alts dirigents de Junts per Catalunya consultats per NacióDigital, la possibilitat que el president posi els peus al Parlament abans de la investidura és "remota". Oficialment no es descarta cap escenari, però la formació es resigna a participar en el debat parlamentari a distància -els diputats exiliats ja han demanat delegació de vot- i a observar quina resposta té l'Estat.
 
Arxivat a