La Moncloa, sobre Gürtel: «És un judici més, no hi ha cap novetat»

El govern espanyol assegura que els casos de corrupció que s'estan jutjant no han de suposar "cap impediment" per l'aprovació dels pressupostos

19 de gener del 2018
Actualitzat a les 15:08h
Un cop més, el govern del PP s'espolsa la responsabilitat de sobre quan, enmig del judici de la branca valenciana de la trama Gürtel, se li pregunta sobre els casos de corrupció que assetgen el seu partit. "És un cas molt vell, no hi ha cap novetat", ha deixat anar el portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Díaz, just el dia en què el número dos de la Gürtel, Pablo Crespo, ha admès que el PP va pagar en diners en negre serveis prestats en campanyes electorals i va emetre factures falses.

Méndez de Vigo ha insistit que els dirigents esquitxats per la trama van deixar de treballar pel PP quan Rajoy "els va fer fora" i que, per tant, aquest és "un judici més" que no aporta cap nova informació. "El que diuen els acusats entra dins de la lògica de les defenses pels seus propis interessos", ha etzibat. 

Però el portaveu del govern espanyol ha anat encara més enllà i ha assegurat que, si bé no hi ha "cap novetat" sobre aquest cas de corrupció, els set partits que van aprovar els pressupostos l'any 2017 no tenen ara cap nova informació que suposo "un impediment" per tornar a donar suport als comptes.