Els cinc diputats exiliats a Brussel·les ja han demanat delegar el vot per a la investidura

Comín i Serret han formalitzat la petició aquest divendres, que ara haurà de resoldre la nova mesa | Ahir ho van fer Puigdemont, Puig i Ponsatí

Carles Puigdemont i els consellers a l'exili, en roda de premsa a Brussel·les
Carles Puigdemont i els consellers a l'exili, en roda de premsa a Brussel·les | Junts per Catalunya
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:58h
Els diputats d'ERC a l'exili, Toni Comín i Meritxell Serret, han demanat la delegació de vot de cara a la investidura. Així ho ha confirmat Raül Romeva després de la reunió que han mantingut amb el nou president del Parlament, Roger Torrent. Romeva no s'ha volgut pronunciar directament sobre la investidura telemàtica, però ha volgut deixar clar que els informes dels lletrats -contraris a fer el debat a distància- no són "vinculants". "Tenim pressa per superar el 155. El país té una urgència que s'ha de traduir en una sèrie de decisions que ens han de permetre superar aquest estat", ha indicat el dirigent d'ERC. 

Romeva ha explicat que no presentaran un candidat propi, sinó que faran costat al cap de files "republicà" que ha obtingut més suport a les urnes, Carles Puigdemont.  Segons ell, no s'ha parlat de qüestions "tècniques" de la investidura, i ha assegurat que no els pertoca a ERC "decidir" sobre la modalitat per fer Puigdemont president a distància. En tot cas, però, l'última paraula la tindrà la mesa.

Així, els diputats d'ERC se sumen a Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig, els diputats exiliats de Junts per Catalunya, que van demanar ahir a la mesa del Parlament que se'ls permeti la votació delegada per participar de les decisions de la cambra.