Puigdemont viatjarà dilluns a Dinamarca per fer-hi una conferència sobre Catalunya

Serà la primera sortida de Bèlgica des que el president i diversos consellers s'hi van desplaçar a l'octubre i servirà per debatre sobre la qüestió catalana en el context europeu

Puigdemont, i els consellers a Brussel·les
Puigdemont, i els consellers a Brussel·les | ACN
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:57h
Carles Puigdemont es desplaçarà aquest dilluns a Dinamarca per participar al migdia en una conferència a la Universitat de Copenhaguen. Així ho ha confirmat la portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, després de la reunió que la formació ha tingut amb el nou president del Parlament, Roger Torrent, per abordar la investidura.

Serà el primer desplaçament de Puigdemont fora de Bèlgica des que s'hi va desplaçar a finals d'octubre, després de la declaració d'independència al Parlament. Els professors Christian F. Rosbøll i Marlene Wind compartiran taula amb el líder de Junts per Catalunya en un debat moderat per Mikkel Vedby Rasmussen, professor i cap del departament de Ciència Política de la universitat danesa.

Amb el títol "Catalunya i Europa, en una cruïlla per la democràcia", el debat portarà la qüestió catalana al context de la Unió Europea. Una Europa que ha donat l'esquena a la reivindicació catalana malgrat les reiterades crides dels dirigents independentistes perquè mitjançar en el conflicte. Des de l'octubre, després de la declaració d'independència al Parlament, Carles Puigdemont és a Brussel·les juntament amb els consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

A banda, Carles Puigdemont, segons ha avançat El Nacional, també es reunirà amb diversos diputats al Parlament danès l'endemà del debat. Segons el mateix mitjà, han estat els mateixos parlamentaris els qui han demanat poder parlar amb el candidat a la presidència de la Generalitat.