Qui és qui en la nova mesa del Parlament

Cinc dels set integrants de l'òrgan rector de la cambra són nous: només repeteixen José María Espejo-Saavedra, de Ciutadans, i David Pérez, del PSC | La mesa s'haurà de pronunciar sobre el vot delegat dels exiliats i presos i sobre la investidura a distància de Puigdemont

La nova mesa del Parlament s'ha constituït aquest dimecres
La nova mesa del Parlament s'ha constituït aquest dimecres | Josep Maria Montaner
17 de gener del 2018
Actualitzat el 18 de gener a les 8:33h
La dotzena legislatura ja està en marxa. El nou Parlament està presidit per Roger Torrent, dirigent d'ERC, que s'estrena en aquesta responsabilitat, i l'acompanya com a vicepresident Josep Costa, de Junts per Catalunya i debutant al Parlament. Dels set membres de la mesa, només dos repeteixen respecte l'anterior legislatura. Són José Maria Espejo-Saavedra, de Ciutadans, i David Pérez, del PSC.

L'òrgan rector de la cambra, com en l'anterior legislatura, estarà sota la lupa. Haurà de decidir sobre el vot delegat dels empresonats i dels exiliats, i també sobre la investidura a distància que vol intentar Carles Puigdemont amb el suport de Junts per Catalunya i ERC. Aquestes són les set persones que tindran la responsabilitat de governar el Parlament en una legislatura que arrenca en un marc d'excepcionalitat.