Un llibre, una pel·lícula i una activitat per gaudir el cap de setmana

NacióDigital recomana "El mar" de Blai Bonet, "Los archivos del Pentágono" de Steven Spielberg, i la Fira de l'Oli de les Garrigues, entre d'altres

David Serra i Joan Barbé, els integrants de Projecte Mut, en concert a la Sala Bikini aquest divendres
David Serra i Joan Barbé, els integrants de Projecte Mut, en concert a la Sala Bikini aquest divendres | Adrià Costa
19 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:35h
D'entre tota l'oferta cultural, aquestes són les propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir el cap de setmana. Un llibre, un concert, una pel·lícula, un esdeveniment i un imperdible per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

El llibre

El mar, Blai Bonet
Un clàssic de la literatura catalana recuperat per Club Editor


Club Editor va fer diana amb la recuperació i relectura de La Mort i la Primavera, la novel·la més "sediciosa" de Mercè Rodoreda. Pràcticament al mateix temps, l'editorial presentava una nova edició del clàssic de Blai Bonet, augmentada amb nou capítols inèdits del mecanoscrit retrobat a l’arxiu de la censura i un nou epíleg de Xavier Pla. Un long-seller de la literatura catalana que explica com l'autor va transformar la seva experiència de noi tuberculós ingressat al sanatori en una de les novel·les més fascinants i sacsejadores que s’han escrit mai en la nostra llengua.

La pel·lícula

Los archivos del Pentágono(The Post)
El nou film de Steven Spielberg

La nova pel·lícula de Spielberg s'endinsa en l'escàndol que va destapar les mentides de l'administració dels EUA en referència a la Guerra del Vietnam. Ho fa sense treva, amb un ritme molt conscient del pes de la història que, alhora, permet que entenguem les dades, noms i xifres d'un desastre polític de dimensions colossals. Meryl Streep és Katharine Graham, una llegenda del periodisme i una dona pionera, en un recital interpretatiu que troba el seu contrapunt en Tom Hanks (Ben Bradlee). Un engranatge perfecte que ens mostra el triomf dels principis d'una professió que encara viu en la incertesa: protegir el poder o fiscalitzar-lo?


El concert

Projecte Mut, a Sala Bikini.
Divendres 19 de gener, a les 20:30h

L'any 2016 publicaven 10 Anys i Bons, un disc amb què celebraven els seus primers deu anys de música i arrel, amb un recull d'algunes de les cançons més significatives del grup. Ara, Projecte Mut presenta el seu cinquè disc d'estudi, La Vida Rima (Música Global, 2017). Dotze cançons que treuen el bo i millor d'un grup que ja fet característic el seu so, d'una veu inimitable i amb un repertori ple de bones tornades i melodies cantables, com demostren èxits populars com l'encomanadissa En Voler o Junts, que va ser cançó de l'estiu a TV3.



L'esdeveniment

Fira de l'Oli de les Garrigues.
Les Borges Blanques. 19, 20 i 21 de gener

La 55a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues, es duu a terme a les Borges Blanques aquest cap de setmana i serà inaugurada per la escriptora i periodista Pilar Rahola. La Fira se celebra des de 1963, amb els orígens a la festivitat de Sant Antoni. Actualment hi ha més de 150 expositors i 60.000 visitants per edició i podem parlar amb satisfacció de la nostra comarca i dels seus productes artesans. D'entre tots els actes, destaquem la Cursa de l’Oli. Un cop acaba, la tradició diu que els participants poden degustar un copiós esmorzar amb pa torrat, llonganissa a la brasa i olives, tot amanit amb oli nou de la collita més recent.


L'imperdible

Flic, 8è Festival de literatures i arts infantil i juvenil
Diferents espais i municipis, del 20 de gener fins al 4 de febrer

El Flic és un festival d'experiències i creació literària que convida les famílies a gaudir de la literatura i les arts, apostant per la innovació i l'experimentació en els formats culturals. Entre els seus objectius, el de promoure la creació i apropar-nos les millors iniciatives internacionals a través del crossing art literari. També posa especial atenció en incentivar l'acció literària en espais poc habituals, així com en fer-la arribar a públics amb risc d'exclusió social. Per gaudir en família i per incentivar la lectura entre els més menuts de casa.