El PSC exigeix a Puigdemont i Mas que donin explicacions per la sentència del Palau

El partit de Miquel Iceta demana als dos dirigents que demanin perdó i que tornin els 6,6 milions cobrats de forma il·legal

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, aquest dilluns
El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, aquest dilluns | @socialistes_cat
15 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:18h
El PSC considera que Carles Puigdemont i Artur Mas han de donar explicacions després que la sentència del cas Palau conclogui que Convergència va cobrar 6,6 milions d'euros de forma il·legal a través de la institució cultural. El secretari d'Organització, Salvador Illa, ha exigit que els dos dirigents compareguin públicament i que, a més, "demanin perdó" i tornin els diners dels quals el partit es va apropiar.

Encara que Artur Mas renunciés a la presidència del PDECat fa tot just sis dies i que Puigdemont no tingui cap càrrec orgànic al partit, els socialistes entenen que ells són els principals hereus de Convergència i, per tant, les principals cares visibles que ara han de donar "explicacions polítiques". 

Illa ha subratllat que aquests 6,6 milions són recursos públics que s'han acabat destinant "a finançar il·legalment" CDC i que això obliga a fer una "relectura" del que ha passat a Catalunya en els darrers anys. "Hi ha hagut una formació política que en els últims anys ha competit de forma fraudulenta", ha sentenciat el dirigent socialista.

La nova seu, dedicada a Joan Reventós 

El PSC ja ha anunciat oficialment que la setmana que ve estrenaran la nova seu del carrer Pallars després de quatre dècades al carrer Nicaragua. La nova seu, ha avançat Illa, ha estat batejada com a Casal socialista Joan Reventós.