Celestino Corbacho estripa el carnet del PSC

L'exministre va comunicar la seva baixa del partit divendres a la secretaria d'Organització i a Miquel Iceta

15 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:42h

L'exministre de Treball, Celestino Corbacho (PSC), durant un debat al Centre Cultural Barradas d'Hospitalet de Llobregat sobre la reforma labora Foto: ACN


L'exministre Celestino Corbacho ha deixat de militar en el PSC. Tal com ha anunciat el secretari d'Organització dels socialistes, Salvador Illa, després que ho hagi avançat La Vanguardia, el també exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat va comunicar divendres a través d'una carta que també va fer arribar a Miquel Iceta que estripava el carnet perquè ja no se sent "suficientment valorat" pel partit.

La resposta pública del partit ha estat escueta. Illa s'ha limitat a agrair la feina "notable" que el dirigent ha fet per a la formació durant tots aquests anys i li ha desitjat "sort" de cara al futur. Corbacho va ser ministre de Treball en la darrera etapa del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, entre el 2008 i el 2010, quan els efectes de la crisi impactaven de ple en la ciutadania i les xifres de l'atur no deixaven de créixer.

Abans, però, va ser alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, ciutat on va governar des del 1994 fins al 2008. Quan va deixar de ser ministre va tornar com a diputat ras al Parlament de Catalunya. Fins a l'any 2015, quan va deixar de tenir càrrec públic. Fins al congrés del 2016, però, va presidir el consell nacional del partit, el màxim òrgan de la formació entre congressos.

Durant la campanya de les primàries del PSOE que van permetre Pedro Sánchez recuperar la secretaria general, Corbacho va apostar públicament per la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz.