Mas s'acomiada del PDECat reclamant aparcar les «picabaralles» i sumar amb JxCat

El dirigent nacionalista diu adeu de la presidència del partit recomanant actuar amb "generositat" per fer florir el nou projecte que surt del 21-D

Artur Mas, en el comiat davant del consell nacional del PDECat
Artur Mas, en el comiat davant del consell nacional del PDECat | PDECat
13 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:24h
El primer consell nacional del PDECat posterior a les eleccions del 21-D ha servit, també, perquè Artur Mas s'acomiadés de la presidència del partit. La decisió, segons ha explicat reiteradament el seu entorn durant els últims dies, fa "mesos" que està presa, i només s'estava buscant el moment adequat per fer-la pública. Ha dit adeu amb un missatge clar al seu partit de cara al futur: cal aparcar "picabaralles" i "controvèrsies" per tal de sumar amb Junts per Catalunya, la candidatura de Carles Puigdemont, amb la qual el partit no sempre ha tingut una relació senzilla.

"Més enllà de les controvèrsies i les dinàmiques internes, mantingueu-vos units. Ara teniu, i tenim, una enorme oportunitat, que és com la millor Convergència que avui representa el PDECat, se suma al millor esperit de l'obertura de mires de la seva mirada", ha indicat en referència a Junts per Catalunya. "S'ha de sumar la base i l'arrel amb tot el floriment de Junts per Catalunya", ha indicat el dirigent nacionalista. "Si ho sabem fer, també guanyarem les municipals", ha ressaltat, al mateix temps que ha situat la convivència com a clau per a un projecte que duri dècades.

Balanç electoral

"Des del 2003 al 2015 em vaig presentar de cap de llista cinc vegades, i en totes vam guanyar. L'èxit hi va ser en un moment en què es deia que desapareixíem del mapa", ha apuntat Mas. "Els èxits electorals venen quan hi ha ideologia però no quan hi ha un excés d'ideologia. Els que tenen excés d'ideologia acaben confonent la realitat amb la seva hiperideologia, i això fa que no llegeixin la realitat", ha indicat, en referència a Junts per Catalunya i la seva capacitat -diu- per "llegir el país".

"Aquest país, mentalment, políticament i espiritualment, ha passat de l'autonomia a la sobirania, i això, independentment de les adversitats, el que quedarà és que la meitat de la població vol que aquest país sigui independent", ha indicat l'expresident de la Generalitat, que se sent orgullós i satisfet "d'haver pogut aplicar un codi de valors en què primer és el país, set milions i mig de persones, després el partit, i per acabar cadascú de nosaltres". "Quan ho pots practicar a banda de predicar, quan íntimament creus que aquest codi de valors l'has aplicat, et sents content", ha recalcat.