La justícia obliga a la Generalitat a pagar les subvencions a les escoles bressol municipals

El TSJC reconeix el dret dels ajuntaments a rebre les subvencions corresponents a tres cursos entre el 2012 i el 2015

per Redacció, 13 de gener de 2018 a les 07:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una escola bressol municipal. Foto: Aj. Llinars del Vallès


L'Ajuntament de Lleida demanarà l'execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que reconeix als consistoris recurrents –un total de 26, la Paeria inclosa- el dret a percebre 1.300 euros per alumne de les escoles bressol de titularitat municipal (EBM) per als cursos escolars 2012-13, 2013-14 i 2014-15.


El TSJC ha donat la raó al recurs que aquests ajuntaments catalans van presentar en contra del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, perquè va desestimar els requeriments dels consistoris per cobrar les subvencions de les EBM que el govern de la Generalitat havia fixat.

El tribunal detalla que la quantitat que correspondrà a cadascun dels ajuntaments demandants es fixarà en l'execució de la sentència i, en cada cas, es compensarà l'ajut de 875 euros que les diputacions han ofert per infant i any des del curs 2012-13, quantitat que la Paeria ha rebut de la Diputació de Lleida.


La resolució del TSJC segueix la mateixa línia de les que ja es van adoptar per als Ajuntaments de Cornellà, d'Hospitalet i d'Esplugues de Llobregat i estableix que "el plantejament de la normativa general és ben clar en garantir que l'atribució de competències a les Administracions Locals imposa indefugiblement l'atribució de recursos corresponents".

Així mateix, assenyala que "la Generalitat va anar convenint amb l'Ajuntament recurrent la creació de successives llars d'infants i la correlativa assumpció de la competència de gestió, situació que comporta la necessitat de transferir els recursos econòmics corresponents". Per tant, reconeix l'obligació de la Generalitat de donar el suport econòmic a aquests equipaments que es va interrompre el curs 2012-13.


La Paeria estima que rebrà 1.320.000 euros 

L'Ajuntament de Lleida compta amb 18 Escoles Bressol que ofereixen 1036 places. La Paeria estima que, d'acord amb la resolució del TSJC, rebrà al voltant de 1.320.000 euros per als tres cursos, un import calculat a partir de les places de les escoles bressol municipals de Lleida i la dotació de 1.300 euros per infant i curs a la qual es resta l'aportació de 875 euros rebuda de la Diputació.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació