La festa dels Tonis i màgia, entre les cinc propostes per al cap de setmana

NacióDigital recomana la Festa dels Tonis de Taradell, una jornada intensa al Kursaal de Manresa, una òpera còmica al Liceu, l'exposició "El tren de la Modernitat", i Els Pastorets de Calaf

Passant dels Tonis a Taradell
Passant dels Tonis a Taradell | Josep M. Costa
12 de gener del 2018
Actualitzat el 13 de gener a les 21:09h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Festa dels Tonis de Taradell
Diumenge 14 de gener

La festa del Tonis és una de les tradicions més arrelades a la comarca d'Osona, i aquest cap de setmana torna puntual a Taradell, on fa més de cent anys que se celebra. Declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l'any 2011, té com a actes més destacats el pregó, l'elecció de l'Hereu i el passant dels Tres Tombs. Aquest any, a més, s’organitzen esdeveniments paral·lels com el 5è concurs d’instagram Tonis de Taradell, la VI Trobada d’Autocaravanes o la Fira Duros a Quatre Peles. El Toni d’Honor d’enguany recaurà al programa El Foraster de TV3, presentat per Quim Masferrer.


Cinemúsica i La nit dels genis
Kursaal de Manresa. Dissabte 13 de gener


Aquest dissabte, el Kursaal de Manresa acull una jornada de doble sessió ben intensa. En tres sessions al matí i tarda, primer arriba el Cinemúsica, un homenatge al cinema mut on la música en directe guia el públic per una història d’històries plenes d’emocions que ens recordaran escenes úniques de la història del cinema en blanc i negre. Un viatge pensat per compartir amb els més petits de casa, de 6 mesos fins a 3 anys. A la nit, serà el torn de La nit del genis, el VIè Festival Internacional de Màgia amb mags procedents d'Itàlia, França, Alemanya, Holanda i Rússia. Una nit que ja fa 6 anys que es viu al Kursaal de Manresa.


Òpera L'elisir d'amore
Gran Teatre del Liceu, Barcelona. Fins al 28 de gener


Torna al Liceu la producció de Mario Gas sobre la divertida i genial obra de Gaetano Donizetti, una de les òperes còmiques i alhora romàntiques més delicioses de la història del gènere i un dels muntatges més exitosos de les darreres temporades. Nemorino és un noi ingenu que continua creient en l’eficàcia dels elixirs d’amor per seduir la seva estimada Adina. Aquesta el farà patir fins que sucumbeix, enamorada del noi. Tendresa i picardia van de bracet gràcies a l’original i fresca música d'un compositor únic, l'últim gran representant de l’òpera bufa italiana.


Exposició "El tren de la Modernitat"
Can Trinxeria, Cassà de la Selva. Fins al 31 de gener


Mostra commemorativa del 125è aniversari de la inauguració del tren que unia les poblacions de Sant Feliu de Guíxols, Castell d’Aro, Santa Cristina d'Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Quart, Llambilles i Girona. Una exposició itinerant que recorre les poblacions per les quals va circular el ferrocarril i que mostra com l'arribada del ferrocarril va suposar per a cadascun dels municipis un esdeveniment molt transcendent en la seva història, amb més mobilitat i amb l'arribada de progrés.

Els Pastorets de Calaf
Teatre del Casal de Calaf. 14 de gener


Qui diu que els Pastorets només es gaudeixen els dies de Nadal? A Calaf, "la capital dels Pastorets", es poden gaudir també durant tot el mes de gener, amb una representació aquest diumenge 14 a les 17:30h. L'oferta és Una representació espectacular, màgica i entranyable, amb una posada en escena amb més de 100 actors i 50 grans decorats, amb espectaculars efectes especials, amb una excel·lent sonorització i una il·luminació treballada minuciosament. Tenen una durada de 2 hores i 45 minuts, amb un entre acte de 15 minuts.

Arxivat a