Els monàrquics catalans celebraran els 50 anys del rei en una caserna de la Guàrdia Civil

Joaquim Corominas, president de la Unió Monàrquica Espanyola, fundada a Catalunya el 2016, explica a NacióDigital que el 30 de gener volen aglutinar els partidaris de la Corona "en defensa dels valors comuns"

Felip VI pronuncia un discurs en la celebració de la Pasqua Militar a Madrid
Felip VI pronuncia un discurs en la celebració de la Pasqua Militar a Madrid | Ministeri de Defensa
13 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:46h
Els partidaris de la monarquia estaran de celebració el 30 de gener. Felip VI farà 50 anys i els monàrquics catalans no volen restar al marge de la festa. La Unió Monàrquica Espanyola (UME) prepara un dinar de celebració de l'aniversari, que es farà a la caserna de la Guàrdia Civil a la travessera de Gràcia de Barcelona, que disposa d'un ampli menjador per a l'ocasió.

Ho ha confirmat Joaquim Corominas, el president de l'UME, que ha explicat a NacióDigital que "es tracta d'una celebració important". "Volem que es converteixi en una data de referència en el calendari monàrquic de l'any".

En el transcurs de l'acte, es farà membre d'honor de l'entitat al president de l'Associació Espanyola de la Guàrdia Civil, Bartolomé Barba. L'any passat va rebre aquesta distinció l'inspector general de l'exèrcit, el tinent general Fernando Aznar Ladrón de Guevara.

Els monàrquics s'organitzen

La UME, amb delegacions en diversos punts de l'Estat, va néixer a Catalunya l'any 2016 i aplega prop de 500 persones, dels quals un centenar són catalans, com ho és el seu president, Joaquim Corominas. "Som una associació completament apolítica, i mantenim contacte amb tots els partits constitucionalistes", explica Corominas, que desvincula la creació de l'entitat del procés sobiranista, tot i que reconeix que aquest els preocupa.  

Per Corominas, "la UME vol omplir un buit que hi havia, ja que no existia en aquests moments una entitat així". "Volem aglutinar tots els monàrquics d'Espanya en defensa dels valors comuns", afegeix.

El cert és que preparen un seguit d'activitats per aquest any. El 27 de gener es presentaran a les comarques de Lleida, en un acte que faran a Linyola. I en poques setmanes volen presentar en diverses ciutats catalanes una biografia de Felip VI escrita per la periodista de l'ABC Almudena Martínez-Fornés.