La Cecot advoca per «la unitat» davant l'intent d'expulsió de Foment

Antoni Abad admet sorpresa per l’obertura de l’expedient

11 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:50h

El president de Cecot, Antoni Abad, durant la seva intervenció Foto: Albert Hernàndez


El president de Cecot, Antoni Abad, ha reaccionat davant l’expedient informatiu que Foment del Treball ha obert a la patronal per la vulneració de la normativa de la confederació. “Unitat”, “entesa” i “diàleg” han estat les paraules més emprades durant la trobada anual que fa amb la premsa per repassar l’any que queda enrere i que els objectius que hi ha per davant.
 
Abad ha remarcat que “especialment en aquests moments el que convé és unitat". Ha assegurat que ha rebut missatges interns i exteriors de Foment en la línia que “cal resoldre els malentesos i el que toca és prioritzar el creixement econòmic”. Per això, ha expressat un eslògan adient per a la situació: “Junts prendrem millors decisions”, recordant que el febrer de 2017 es va signar un acord de bona voluntat.

El president de l’organisme ha indicat que encara no ha rebut el document i ha admès sorpresa per la seva obertura, perquè "el 2017 no s'ha treballat amb tensió" i ha advocat perquè la relació sigui tranquil·la, ja que Foment no guanya res amb la seva sortida. En aquest sentit, ha detallat que la relació entre tots dos organismes empresarials és de col·laboració i ha destacat "la fidelitat" l paper dinàmic que juga dins de l'organització. Tot i que "de vegades no coincidim, però es conviu bé" i ha apuntat la necessitat d'un Foment del Treball potent, "perquè els temps així ho exigiran".
 
Sobre la seva possible candidatura a la secretaria general de Foment ha fet una metàfora futbolística, "s'haurà d'anar partit a partit" i ha manifestat el seu desig que tot passi ràpid, "perquè estem per servir a les empreses".