Multa per obligar les hostesses a dur minifaldilla tot i el fred al Godó de tennis

Treball aixeca una infracció molt greu contra les dues empreses responsables, que podria arribar a sancions de 187.000 euros

Quatre de les hostesses afectades
Quatre de les hostesses afectades | Catalunya Ràdio
Redacció
09 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:10h
Inspecció de Treball ha aixecat una acta d'infracció molt greu contra l'empresa Schweppes i l'agència d'hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe d'un grup de noies contractades durant el Trofeu Godó de tennis, que derivarà en multes d'entre 10.000 i 187.000 euros. Les hostesses van haver de dur minifaldilla i màniga curta tot i el fred. Una d’elles, Raquel Muñoz, es va queixar cada dia per haver de treballar en aquestes condicions però no els van fer cas.

L'organització, després que es destapés el cas, ja va demanar disculpes i va assegurar que es van complir els protocols necessaris en la contractació de les hostesses, com a qualsevol altre proveïdor.

L'hostessa que va destapar el cas, acomiadada

Per altra banda, l'hostessa que va denunciar les condicions laborals amb què es van trobar durant el torneig Comte de Godó, va ser acomiadada. "L'agència em va trucar al cap de dues hores que sortís la notícia i em van dir que no hi tornaria a treballar", va explicar a Catalunya Ràdio. De fet, la jove va assegurar que si cap altra companya va alçar la veu era, precisament, per por a perdre la feina.

La polèmica va començar quan Muñoz va explicar als mitjans de comunicació que tot i l'onada de fred, les van obligar a treballar amb minifaldilla i màniga curta, fet que els va acabar repercutint en la salut. De fet, l'hostessa va dir que dues noies van plegar perquè es trobaven malament i que l'agència i Schweppes, la companyia de refrescos que promocionaven, estaven el cas de les queixes des del principi. "Vaig fer arribar les queixes a la meva agència. He parlat directament amb gent de Schweppes i veien el fred que passàvem", va detallar la jove.

Per la seva banda, Scwheppes va desmentir la versió de Muñoz apuntant que, davant el mal temps, se'ls va fer arribar roba d'abrigar i mitges. Així mateix, també va subratllar que no ran rebre cap queixa formal i que ningú els va informar que algunes treballadores s'havien posat malaltes.
Arxivat a