Les negociacions per a la nova mesa bullen al Parlament

Diputats de Junts per Catalunya, ERC i "comuns" es reuneixen per encarar la legislatura i afrontar l'elecció del president de la cambra

Els comuns, reunits al Parlament
Els comuns, reunits al Parlament | Sara González
09 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:56h
El Parlament comença ja a ser l'habitual formiguer de diputats que circulen per passadissos de reunió en reunió. Queda una setmana i escaig perquè prengui possessió la nova mesa i arrenqui una legislatura que neix marcada per l'excepcionalitat i la incertesa política. A hores d'ara, no només la confecció de la mesa és una incògnita, sinó també qui ostentarà la presidència del Parlament si Carme Forcadell es reitera en la seva decisió de no repetir en el càrrec.

Durant aquest matí, ja hi ha grups que s'han reunit per organitzar-se de cara al nou exercici. Per part de Junts per Catalunya ho han fet dirigents de la cúpula, com ara Josep Rull, Jordi Turull i Elsa Artadi, mentre que part d'ERC s'han reunit els diputats novells. El grup de Catalunya en Comú-Podem també ha fet una primera trobada per traçar com encarar les negociacions de la mesa, on d'entrada, per qüestions numèriques, donen per fet que quedarien fora. ERC, PSC i Ciutadans es reuniran amb els "comuns" aquest dimarts.

Ciutadans busca suports per a Espejo-Saavedra

En el cas del grup liderat per Inés Arrimadas, demanaran als de Xavier Domènech suport per fer president a José María Espejo-Saavedra. Els "comuns" ja van deixar clar en campanya, però, que no participaran de cap aliança amb Ciutadans. 

Un dels debats que està també sobre la taula és el plantejament que ha fet Carles Puigdemont per ser investit president de la Generalitat per via telemàtica. Fonts parlamentàries asseguren que cap grup ha demanat un informe als lletrats de la cambra. Entre d'altres coses, perquè els grups parlamentaris no estan encara constituïts. En tot cas, els lletrats es reuniran per estudiar aquesta possibilitat i consensuar un posicionament en previsió d'un escenari d'aquest tipus. 
 

Carme Forcadell, al Parlament Foto: Sara González