El PP confia que els «comuns» facin possible una mesa sense majoria independentista

Santi Rodríguez mostra suport a Ciutadans per presidir el Parlament però exigeix un acord formal

Santi Rodríguez aquest dimarts a la seu del PP català
Santi Rodríguez aquest dimarts a la seu del PP català | ACN
09 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:12h
El secretari general del PP català, Santi Rodríguez, ha dit que s'han d'esgotar totes les possibilitats per assolir una mesa de la cambra que no tingui majoria independentista. De la reunió d'aquesta tarda entre Cs i els comuns, ha assenyalat que seria positiu que aquests se sumessin amb les forces no-independentistes per constituir la nova mesa, i que confia que això sigui possible.  

Rodríguez ha expressat la predisposició del partit a donar suport al candidat de Ciutadans a presidir el Parlament, José María Espejo-Saavedra. Però assegurant que no és un suport incondicional i que ningú ha de donar per descomptat els seus vots si no hi ha una formalització de l'acord. Ha afirmat que en aquests moments no hi ha negociacions amb Ciutadans per formar la mesa ni tampoc per tractar la possible constitució de grup parlamentari propi per part del PP, una opció que requeriria que Cs els cedís un diputat.  

La investidura telemàtica, "esperpèntica"

Santi Rodríguez ha escomès contra la possibilitat d'investir el president de la Generalitat de manera telemàtica. Ha assenyalat que "han vist una llum d'esperança" amb la proposta d'ERC de recórrer als lletrats de la cambra per avaluar aquesta possibilitat. Ha explicat que cap reglament legislatiu europeu ho contempla. "Desconec que cap president hagi estat elegit d'aquesta manera en una democràcia occidental", afegint que és una cosa de "sentit comú".

"És una situació esperpèntica i surrealista", ha dit Rodríguez, que considera "lamentable l'espectacle que està donant la política catalana". Rodríguez ha afirmat que les coses haurien anat d'una altra manera si s'hagués atès els lletrats en l'anterior legislatura.
El número dos del PP català ha dit que discrepen del recurs de la cambra davant del TC contra l'aplicació del 155, però que entra en la normalitat del funcionament de les institucions.     

Període de reflexió interna

Rodríguez ha dit que el PP català ha obert un període de reflexió i que tant ell com el president, Xavier García Albiol, estan al servei del partit sense límits. Ha explicat que ha començat un seguit de reunions amb les direccions del PP a cada demarcació per analitzar els resultats del 21-D, que ha admès que situen la formació en un moment de "feblesa". Sobre l'estratègia del partit a partir d'ara, ha dit que passa per preservar els principis que sempre ha defensat i començar a engegar la maquinària electoral de cara a les municipals del 2019.