Puigdemont aborda amb l'ANC i Òmnium les negociacions per encetar la legislatura

El president i una delegació de les entitats s'han citat aquest dilluns a Brussel·les per tractar les qüestions urgents de les properes setmanes

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu a Brussel·les
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu a Brussel·les | ACN
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 20:27h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest dilluns amb una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per abordar l'escenari de la nova legislatura, segons han informat fonts de Junts per Catalunya. "Les parts han abordat les properes fites immediates marcades al calendari, com l'elecció de la presidència del Parlament i dels membres de la mesa, per garantir la majoria independentista dels òrgans de la cambra", han explicat les mateixes fonts.

Per part de la llista presidencial hi han assistit Puigdemont i els diputats electes Albert Batet i Quim Torra. "Hi ha la plena coincidència en la derrota de l'Estat, i per tant en la necessitat de retirar el 155 i corregir els seus efectes, alliberar els presos polítics i facilitar el retorn dels exiliats amb seguretat i garanties, i abordar la legisatura a partir de la majoria absoluta que l'independentisme ha assolit", sosté Junts per Catalunya.

La reunió es produeix quan els partits encaren la recta final per la constitució de la mesa del Parlament i la formació de Govern. Puigdemont no descarta una investidura telemàtica i tornar a Catalunya com a president, arriscant-se així a una detenció pràcticament inevitable perquè la justícia espanyola manté en vigor una ordre en aquest sentit.