La Crida demana al govern de Lleida que publiqui tots els «regals i avantatges» que reben els regidors

La formació ha registrat una petició a la Comissió Especial de Transparència perquè es mostri al web del consistori en un periode màxim de dos mesos

Àngel Ros, durant un ple
Àngel Ros, durant un ple | ACN
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:46h
La Crida per Lleida-CUP vol que el govern de la Paeria expliqui quins regals i avantatges han rebut els regidors. En base a la a Llei 19/2014 de Transparència que obliga els governs a fer públics "els béns o regals acceptats pels càrrecs electes, les entitats o particulars que els han lliurat i la seva destinació final", la formació pretén que l'executiu local detalli els obsequis després que l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, hagi assegurat en un article a NacióDigital que els regidors no tenen "privilegis" i que no li consta que s'hagin fet regals als edils només pel fet de ser-ho.

La formació anticapitalista ha registrat una petició a la Comissió Especial de Transparència perquè es publiqui al web de la Paeria la relació de retribucions, regals o avantatges que reben els càrrecs al marge del cartipàs "en un termini màxim de dos mesos". La llei disposa a l’article 55.1 que els càrrecs "han d’excloure’s de qualsevol obsequi de valor, favor o servei que se’ls pugui oferir per raó de càrrec o que pugui comprometre l’execució de llurs funcions".

En el ple del març de 2017 es va aprovar l’adhesió de la Paeria al Codi de bon govern de la FEMP, que estableix que "no s’han d’acceptar, rebre o sol·licitar regals que sobrepassin els usos habituals, socials o de cortesia d’entitats o persones".

Ros nega "privilegis" i acusa els partits de fer demagògia

​L'alcalde ha explicat que les funcions de representació que tenen els edils de la Paeria comporten l'assistència a un seguit d'actes que no es poden considerar com a avantatges, alhora que carrega contra els partits que han renunciat a obsequis, a qui titlla de demagogs. En aquest sentit, Ros indica que aquests grups tenen una excusa per "no treballar" si veuen com a privilegis les obligacions que tenen com a representants de la Paeria.