​La CUP demana a Colau que desfaci un contracte amb una empresa investigada per corrupció

Inipro, investigada per irregularitats en la contractació dels serveis socials a Tarragona, guanya el concurs de Barcelona per gestionar la Fàbrica de la Innovació

Redacció
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:05h

Les regidores de la CUP a Barcelona: María José Lecha, Maria Rovira i Eulàlia Reguant Foto: ACN


La CUP de Barcelona ha demanat aquest dilluns al govern d'Ada Colau que tiri enrere un contracte amb una empresa que està ara mateix investigada per corrupció a Tarragona. Es tracta d'Inipro, la presumpta trama al voltant de l'equip de govern del PSC a l'Ajuntament de Tarragona que la CUP va dur als tribunals per presumptes irregularitats en la contractació dels serveis socials.

Inipro ha guanyat el concurs per gestionar la Fàbrica de la Innovació, al recinte Fabra i Coats de la capital catalana. Ha estat l'única empresa que s'hi ha presentat i el contracte se li ha adjudicat per 414.447 euros. Alhora, segueix immersa en el procés judicial pel cas Inipro, però des de l'Ajuntament de Barcelona argumenten que no hi ha sentència i que complia els requisits per gestionar el projecte, motius pels quals li havien d'adjudicar-lo.

"No entenem quin canvi suposa la tan anunciada Guia de contractació pública social si l'Ajuntament ha d'acabar cedint contractes a empreses com Inipro", argumenta, en canvi, la CUP, que remarca que aquesta empresa i el consistori tarragoní "han participat en diverses irregularitats en la contractació que ara mateix estan judicialitzades".

Ciutadans també critica el contracte

Pocs dies abans de finalitzar el 2017, Ciutadans ja va criticar l'adjudicació del contracte a Inipro. La líder de Cs al consistori, Carina Mejías, va considerar que així es posava en evidència la "hipocresia" del govern municipal, al qual va retreure que pretén donar lliçons de regeneració política i a l'hora de la veritat actua com els vells partits, va afirmar.
Arxivat a