El PDECat estudiarà la «millor fórmula» per concórrer a les municipals del 2019

El partit recull l'èxit de Junts per Catalunya en la reunió del comitè nacional i es proposa tenir proclamats la majoria de candidats locals abans que acabi el mes de març

08 de gener del 2018
Actualitzat el 09 de gener a les 11:22h

Artur Mas i Marta Pascal, durant la reunió del comitè nacional del PDECat del 8 de gener del 2018 Foto: ACN


El PDECat "estudiarà la millor fórmula" per concórrer a les eleccions municipals del 2019, segons ha informat en un comunicat després de la reunió del comitè nacional celebrada aquest dilluns a la seu del partit. Una cita que ha servit per recollir l'èxit electoral de Junts per Catalunya, la marca amb la qual Carles Puigdemont es va convertir en el candidat independentista més votat en les eleccions del 21-D. La cúpula del PDECat, que va donar suport tècnic, logístic i econòmic a la llista presidencial, valora fer servir la nova marca -la tenen registrada al seu nom- de cara als comicis locals del 2019.

Uns comicis, per cert, per als quals la formació vol tenir triats els candidats abans que acabi el mes de març. Aquest dissabte s'espera proclamar un centenar de caps de cartell aprofitant el primer consell nacional de l'any, segons han explicat els responsables del partit durant la reunió de la cúpula. La tria del candidat a Barcelona s'havia d'activar a mitjans d'octubre, tal com va avançar la coordinadora general, Marta Pascal, en una entrevista a NacióDigital, però les cirumstàncies polítiques de l'últim trimestre de l'any han obligat a ajornar el calendari. El nom més ben posicionat és el de Neus Munté, consellera de la Presidència fins al mes de juliol.

Aquest divendres es reunirà el consell d'acció municipal, presidit per l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que serà l'encarregat de dissenyar l'estratègia de les eleccions del 2019. Es tracta d'un organisme que agrupa tots els càrrecs electes locals de la formació i que es reuneix entre tres i quatre vegades cada any.