Iceta avisa Puigdemont que no pot ser investit de forma telemàtica

"Catalunya necessita un president que resideixi al país. No existeix la investidura telemàtica", sentencia el líder del PSC

Miquel Iceta, en roda de premsa aquest dilluns
Miquel Iceta, en roda de premsa aquest dilluns | ACN
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:02h
La treva nadalenca ha arribat definitivament a la seva fi. Tot els partits han reunit aquest dilluns les seves direccions per afrontar la negociació per confeccionar la mesa del Parlament i el govern de la nova legislatura. El líder del PSC, Miquel Iceta, ha entrat de ple en el debat que des de Junts per Catalunya ha fet bullir sobre la possibilitat d'invertir president Carles Puigdemont de forma telemàtica: "No existeix la investidura telemàtica".

Iceta ha reivindicat que Catalunya "necessita un president que resideixi al país" i, si bé ha reconegut que el vot telemàtic podria ser incorporat en el reglament del Parlament, el president no pot ser escollit per aquest sistema. "Una investidura requereix d'un candidat que es presenta a la Cambra i que manté un debat amb els grups i se sotmet a control cada 15 dies", ha argumentat el líder dels socialistes, que considera que Puigdemont "mai hauria d'haver marxat" a Brussel·les.

Tres són els objectius que el PSC es fixa per a aquesta legislatura que tot just arrenca: assegurar que el Parlament desenvolupi les seves funcions "dins del marc estatutari i constitucional vigent", que no s'escullin representants que "no puguin exercir amb plenitud les seves funcions", i un Govern "estable" que sigui capaç d'obrir una negociació amb l'executiu espanyol.

Eva Granados tornarà a ser la portaveu del grup

Iceta ha explicat que, per ara, ja han parlat amb els grups de Cs, el PP, Catalunya en Comú i aquesta tarda ho faran amb ERC. Han tractats qüestions com la composició de la mesa i el repartiment d'espais tant de treball com de presència a l'hemicicle. En tot cas, els socialistes entenen que els independentistes tenen la majoria i que, per tant, hauran de ser ells els encarregats de portar la veu cantant a l'hora de fer propostes. Amb tot, ha assegurat que els socialistes no veurien "cap inconvenient" a donar suport a José María Espejo-Saavedra si aconsegueix majoria per presidir el Parlament

El grup parlamentari del PSC es reunirà dijous per fixar el seu funcionament en la nova legislatura. Eva Granados tornarà a ser la portaveu i també es tractarà la proposta de representant a la mesa del Parlament, on Iceta defensa que els socialistes mereixen representació.