Guillermo del Toro i Nicole Kidman, entre els premiats als Globus d'Or més feministes

La pel·lícula "Tres anuncios en las afueras" aconsegueix quatre guardons i "The handmaid's tale" es corona com a millor sèrie dramàtica | Del Toro obté el premi a Millor direcció per "La forma del agua", que va inaugurar la cinquantena edició del Festival de Sitges

Nicole Kidman, premiada a la 75a edició dels Globus d'Or
Nicole Kidman, premiada a la 75a edició dels Globus d'Or | Golden Globes
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 10:56h
Nicole Kidman, Guillermo del Toro, Ewan McGregor, el film Tres anuncios en las afueras o la sèrie The handmaid's tale són alguns dels grans triomfadors de l'edició 2018 dels Globus d'Or, una de les més especials dels darrers temps, i no només perquè se celebressin per 75a ocasió, tot destacant les millors produccions audiovisuals de l'any –tradicionalment coneguts com "l'avantsala dels Oscar"–. Ha estat especial per la reivindicació feminista, pel cop de puny a la taula i perquè s'ha dit "prou" a la persecució sexual que sistemàticament s'ha produït a la indústria i que ha destapat el cas del productor Harvey Weinstein amb molta virulència.

Així, amb convidats majoritàriament vestits de negre –el color de la solidaritat amb les víctimes–, els guardons han tingut un presentador, Seth Meyers, que ha aconseguit la missió gairebé impossible de fer riure amb un tema que no té cap gràcia, sense pèls a la llengua. En aquest sentit, cal destacar el discurs –a hores d'ara, històric– d'Ophrah Winfrey: "El temps de callar ha acabat. Ja n'hi ha prou", ha dit.L'actriu, productora i presentadora ha recollit el premi honorífic Cecil B. DeMille en reconeixement a tota la seva carrera. Ha estat la primera vegada que una dona negra rebia aquest guardó.


Premis molt repartits en cinema

En el capítol de premiats, la pel·lícula de l'any per a l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood ha estat Tres anuncios en las afueras, dirigida per Martin McDonagh (millor director) i interpretada per Frances McDormand (Millor actriu dramàtica). El film promet ser un dels destacats dels propers Oscar i s'ha imposat en la seva categoria a Dunkerque, Llámame por tu nombre, La forma del agua i Los archivos del Pentágono.

Guillermo del Toro ha estat un altre dels grans noms, convertint-se en el tercer mexicà que guanya el guardó de Millor director, després de González Iñárritu i Alfonso Cuarón, per Laforma del agua, el film que va servir per inaugurar enguany la cinquantena edició del Festival de Sitges, amb molt d'èxit. Lady Bird (Millor pel·lícula dramàtica i millor actriu de comèdia per Saoirse Ronan), James Franco (millor actor en comèdia per The Disaster Artist), Gary Oldman (millor actor de drama per El instante más oscuro) i Coco (millor pel·lícula d'animació) han estat altres destacats de la nit.

Kidman, Moss i McGregor, destacats en televisió

Els premis de televisió han coronat Nicole Kidman i Elizabeth Moss, guardonades per Big Little Lies i The handmaid's tale, les dues sensacions de l'any. Aquesta última, a més, ha recollit el premi a la millor sèrie, sent Big Little Lies la millor minisèrie. The Marvelous Ms. Masel, de la plataforma Amazon, ha estat la premiada com a millor comèdia de televisió. Els guardons també han destacat la gran tasca interpretativa d'Ewan McGregor a la tercera temporada de Fargo, on interpreta dos bessons molt diferents.