Alejandro Palomas guanya el Premi Nadal amb la novel·la «Un amor»

En la mateixa vetllada, el Premi Josep Pla ha recaigut en Antoni Bassas per l'obra "Bon dia, són les vuit!"

Alejandro Palomas, amb el jurat
Alejandro Palomas, amb el jurat | ACN
06 de gener del 2018
Actualitzat el 07 de gener a les 7:00h
El premi Nadal, que enguany arriba a la 74a edició, ha recaigut en Alejandro Palomas per l'obra Un amor, que publicarà Ediciones Destino properament. Palomas (Barcelona, 1967) va debutar el 2002 amb El tiempo del corazón i, entre d'altres guardons, va ser reconegut l'any 2016 amb el Premi Nacional de Literatura Infantil per la novel·la Un fill. Llicenciat en Filologia anglesa per la Universitat de Barcelona i màster en Poesia al New College de San Francisco, és, a banda de narrador, traductor literari, professor en tallers d'escriptura creativa i col·laborador en diferents mitjans de comunicació.

El premi, dotat amb 18.000 euros, s'ha lliurat en la tradicional vetllada literària que té lloc a l'Hotel Palace de Barcelona. Un total de 322 originals han arribat al tram decisiu del concurs hi han arribat sis novel·les: Fuera de órbita, Expósito (pseudónimo); Un país con tu nombre, Mara Salvador (pseudónimo); Música entre las piedras, Shia Arbulu (pseudónimo); Aquellas niñas que reconocimos en fotos, Raúl Quirós Molina; Mal por mal, M. Codina (pseudónimo);
Bârân, Xuan Zang (pseudónimo). El jurat del Premi Nadal ha estat format per Clara Sánchez, Care Santos, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello i Emili Rosales.

Antoni Bassas, premi Josep Pla

En la mateixa cerimònia de lliurament, el popular periodista Antoni Bassas ha resultat el guanyador de la 50a edició del Premi Josep Pla de literatura per l'obra titulada Bon dia, són les vuit!, unes memòries sobre la seva experiència humana i professional a Catalunya Ràdio i que editarà properament Columna. De llarga trajectòria, Bassas és conegut per ser una de les veus més emblemàtiques de la ràdio i la televisió catalana.

Durant catorze anys, del 1995 al 2008, va ser el director i conductor del programa estrella dels matins radiofònics catalans, El matí de Catalunya Ràdio, un espai que ell va consolidar com a líder d'audiència indiscutible de la seva franja. Malgrat això, el 27 de juny de 2008, va anunciar que abandonava el programa "per desavinences amb la direcció de l'emissora a l'hora de planejar la renovació". Amb Un núvol blanc del seu amic Lluís Llach com teló de fons, Bassas va acomiadar-se de l'audiència afirmant que "si la classe política catalana no aguanta un programa com aquest, és que tenim una cultura democràtica molt justeta".