Òmnium considera que «no hi ha marge» per al desacord per formar un govern independentista

L'entitat sobiranista assegura que és "el moment dels partits" i descarta un escenari de repetició electoral | A diferència de l'ANC, Òmnium rebutja entrar en el debat sobre quina ha de ser la fórmula per forjar el nou govern

Una ciutadà penja un missatge a l'Arbre dels desitjos
Una ciutadà penja un missatge a l'Arbre dels desitjos | ACN
05 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:18h
"No hi ha marge pel desacord encara que l'independentisme sigui un espai molt plural". Aquest és el missatge que ha llançat Òmnium Cultural just abans que els partits independentistes encarin la negociació per formar Govern. L'escenari d'una repetició electoral no és un escenari a contemplar, segons l'entitat sobiranista, que ha deixat clar que, a diferència de l'ANC, no entrarà en el debat sobre com s'ha de configurar el nou executiu.

Eulàlia Soler, membre de la junta nacional d'Òmnium, ha insistit que la ciutadania ja va parlar el 21-D i que ara és "el moment dels partits". Amb tot, ha deixat clar que l'entitat presidida per Jordi Cuixart té clar que el seu paper no és entrar en el debat sobre com s'ha de conformar el Govern. "S'han de posar d'acord de la manera que considerin més idònia com han fet en altres moments", ha conclòs.

Òmnium assegura que es mantindrà al marge de les negociacions però que seguirà reivindicant la llibertat dels presos polítics i "l'alliberament del país". 

Un 'Arbre dels desitjos' per clamar per la llibertat dels presos polítics

"Els nens demanen joguines i els presos llibertat, jo només demano viure en un país just es pensi el que es pensi". "Perquè torneu aviat a casa, a la política i a la vida "normal"". Aquests són alguns dels missatges anònims que pengen de l'Arbre dels desitjos que Òmnium Cultural ha situat a la plaça de la Catedral de Barcelona. En la vigília de Reis, l'entitat independentista segueix activant iniciatives ciutadanes per visualitzar que la ciutadania demana la llibertat d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La proposta és molt senzilla: escriure missatges en unes postals de color groc i penjar-les d'un avet. Després de l'acte, totes seran enviades a Estremera i a Soto del Real, les dues presons on estan els investigats per l'1-O. Eulàlia Soler, membre de la Junta nacional d'Òmnium Cultural, ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és transmetre "il·lusió i esperança" als presos per l'1-O, que en un dia tan especial no podran ser amb les seves famílies.

Una desena de municipis s'han apuntat a la iniciativa, així com diferents districtes de la capital catalana.
 

Una de les postals de l'Arbre dels desitjos Foto: Sara González