VÍDEO Tornen les protestes contra l'augment de les tarifes del transport públic

Prèviament, s'han concentrat en diverses estacions de metro, de Rodalies i Ferrocarrils

Acció reivindicativa a la Sagrera contra l'augment de preu del transport públic
Acció reivindicativa a la Sagrera contra l'augment de preu del transport públic | Plataforma Stop Pujades
Redacció
03 de gener del 2018
Actualitzat el 04 de gener a les 9:20h
Un centenar de persones convocades per la plataforma #StopPujades s'han manifestat aquest dimecres al vespre a l'estació de La Sagrera contra l'augment de les tarifes del transport públic, que ha entrat en vigor coincidint amb l'entrada del nou any. La mobilització s'ha convocat primer a les set del vespre en diverses estacions –com per exemple la de Cornellà Centre de l'L5 i Rodalies, la de Paral·lel de l'L2 i L3, la de Fontana de l'L3, la de Jaume I i la de Sarrià de Ferrocarrils de la Generalitat, entre d'altres- i mitja hora més tard a la Sagrera, on conflueixen les línies 1, 4, 9, 10 del metro i Rodalies Renfe. Un cop allà, els assistents han dut a terme una acció de protesta i han celebrat una assemblea.
 
Després d'estar tres anys congelades, les tarifes del transport públic a Barcelona i la seva àrea metropolitana han pujat un 2% de mitjana i el bitllet més utilitzat, la T-10, ho ha fet en un 2,51%, fins als 10,20 euros. En canvi, es mantenen els preus de la T-Jove i l'abonament per a persones sense feina.

Un cop es va fer pública l'augment de preus dels bitllets, la plataforma #StopPujades va titllar la mesura "d'inacceptable" i va criticar que siguin els usuaris els qui paguin "la manca de finançament públic" i "el deute acumulat fruit de la mala gestió". En aquest sentit, va reclamar a les administracions que tornessin a implementar les tarifes del 2013 i creessin una taula social per pactar uns preus d'acord amb el poder adquisitiu dels usuaris "en uns moments marcats per l'elevat atur, la precarietat econòmica i laboral i els baixos ingressos" per fer del transport públic "un servei bàsic i no un luxe".
   
Arxivat a