Barcelona activa l'alerta per fortes ventades aquest dissabte

A l'Observatori Fabra s'han registrat ratxes que freguen els 70 km/h

Vista de Barcelona des de l'Observatori Fabra.
Vista de Barcelona des de l'Observatori Fabra. | Alfons PC/Observatori Fabra
Redacció
30 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:43h
L'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dissabte l'alerta del pla bàsic d'emergència per ventades després que a l'Observatori Fabra s'hagi registrat una ratxa màxima de mestral de 70 km/h. El consistori assenyala que davant la previsió de vents forts es recomanable informar-se de les condicions meteorològiques previstes.

A casa, tal com aconsella Protecció Civil, cal tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident i revisar els elements fixos (antenes, aparells d'aire condicionat, claraboies).

A l'exterior, també cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer, ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà. És convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d'edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. També cal extremar les precaucions en la realització d'activitats a l'aire lliure (patis d'escoles, esports, etc.).
Arxivat a