La desena gran negociació del procés només pot acabar en acord

Junts per Catalunya, ERC i la CUP enfilen aquesta setmana les negociacions per tirar endavant la legislatura a l'espera del futur judicial de Puigdemont i Junqueras | Partits i entitats tenen experiència: des del 2012 han superat una desena de tràngols per evitar fer descarrilar el full de ruta

Anunci de la data i la pregunta del 9-N
Anunci de la data i la pregunta del 9-N | Govern
01 de gener del 2018
Actualitzat el 03 de gener a les 9:22h
Al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li agrada dir que l'independentisme ha superat tots els tests d'estrès. Després de les eleccions del 21 de desembre, els partidaris de la República catalana tenen un repte complex: formar Govern amb el 155 en vigor, elaborar un full de ruta cap a la plena sobirania amb presos polítics i l'amenaça latent de la justícia espanyola, i mirar d'establir algun tipus de negociació amb un Estat que no té intenció de dialogar sobre el procés.

Junts per Catalunya, ERC i la CUP enfilen a partir d'aquest dimarts unes converses que hauran d'acabar amb la designació de la presidència del Parlament, dels membres de la mesa i la composició del futur consell executiu.

Es tracta, almenys, de la desena negociació que l'independentisme ha d'abordar des del 2012. Tots els partits que el conformen han estat implicats, d'una manera o altra, en les converses que han permès tirar endavant el 9-N, la qüestió de confiança i l'organització del referèndum.

El preu de no arribar a un acord en base als resultats del 21-D és alt per a Junts per Catalunya, ERC i la CUP: provocaria noves eleccions -possiblement el 3 de juny- i faria entrar el procés en una fase crítica. De nou, per tant, els partidaris de la República es veuen abocats a arribar a un acord que té en la situació judicial de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras un dels principals condicionants.

Arxivat a