Antifrau obre investigació a la Paeria per presumpte fraccionament d'un contracte

El Comú de Lleida assegura que la regidora Montse Mínguez va donar l'aval a aquest tràmit d'una partida de 20.000 euros

per Redacció , 26 de desembre de 2017 a les 11:13 |
Part del govern de la Paeria | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Oficina Antifrau de Catalunya ha iniciat actuacions d’investigació sobre els fets que va protagonitzar la regidora Montse Mínguez, que al març de 2016 va donar el vist-i-plau al pagament d’una factura de 20.000 euros de l’Aplec del Caragol sense haver seguit el procediment de licitació negociat sense publicitat que la llei estableix per a imports superiors a 18.000 euros, segons ha informat el Comú de Lleida.

Davant el consegüent reparament per part de l’Interventor Municipal, Mínguez va autoritzar el pagament en base a l’article 217 de la llei d’hisendes locals. Amb la seua actuació, Mínguez va contravindre l’esmentat article, que estableix amb claredat diàfana que la facultat de saltar-se un reparament d’intervenció no és delegable, perquè correspon només a l’alcalde i tan sols en pot fer ús quan hi hagi discrepàncies per dubtes en la interpretació o per urgències o força major, casuístiques que eren del tot inexistents.


L’expedient objecte de la presumpta il·legalitat el genera la regidoria de participació ciutadana que dirigeix el regidor Joan Gómez, i inclou una tramitació de despesa en relació a treballs d’electricitat realitzats a l’Aplec del Caragol de l’any 2015. La formació apunta que el cas es deriva d'una partida de 24.200 euros (IVA inclòs) de "feines efectuades durant l’Aplec 2015", motiu pel qual es tracta "d’una despesa del tot prevista, amb partida pressupostària suficient, i necessàriament havia de passar pel preceptiu procediment negociat".

El Comú va advertir Ros de la possible irregularitat


El Comú va presentar una proposta el 4 de maig de 2016 perquè es revisés d’ofici l’expedient, per tal que aquesta irregularitat se solucionés sense que hagués d’intervindre Antifrau. Però la proposta de l’agrupació d’electors va ser ignorada, motiu pel qual vam posar els fets en coneixement de l’Oficina Antifrau.

Antifrau demana a l’Ajuntament de Lleida la revisió de l’expedient de contractació, com en el seu dia va exigir el Comú. A més, aquest organisme també sol·licita que la Paeria incoï procediment sancionador en el marc de la normativa de transparència i procediment de responsabilitat personal en l’àmbit de la normativa sectorial, contra els possibles responsables.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació