El sistema electoral perjudica Cs i la majoria silenciosa és unionista: dades per parar els peus al teu cunyat

Sis anàlisis i mapes per agafar amb forces els dinars familiars i desmentir amb dades alguns dels arguments més habituals aquests últims dies

26 de desembre del 2017
Actualitzat el 27 de desembre a les 7:40h

Un votant independentista el 21-D. Foto: Adrià Costa


Són dies de trobades familiars, de veure aquell cosí llunyà amb qui no parlaves des de l'any passat o aquell cunyat o tieta que en saben una mica de tot i que no callen durant tot el dinar per pontificar sobre totes les qüestions d'actualitat. Enguany, a més, se sumen dos fets que poden monopolitzar el debat a taula: les eleccions del 21-D (i el moment polític que vivim) i el Barça-Madrid. I si tot català porta dins un entrenador de futbol, també hi porta un politòleg, un alcalde de la seva ciutat o poble i un potencial president del Govern. 

Aquest cop deixarem el futbol al marge, però és necessari recuperar algunes anàlisis amb dades per parar els peus als vostres familiars quan assegurin que cal investir Inés Arrimadas perquè ha guanyat les eleccions o que el sistema electoral és molt injust o que la participació rècord ha despertat la famosa majoria silenciosa (i que, a més, és unionista). Pel que fa a la planificació tècnica del Barça, el preu de les gambes, la manera de tallar el pernil o com es prepara un bon gintònic, us deixem en mans del vostre cunyat, que segur que en sap més. 

L'augment de participació ha perjudicat l'independentisme?, del politòleg Pau Vall

On han anat els vots del 27-S aquest 21-D?, del politòleg Toni Rodon

El sistema electoral perjudica realment Ciutadans?, del politòleg Marc Guinjoan

Com han afectat les enquestes als resultats electorals?, del politòleg Marc Guinjoan

Els deu mapes per entendre el 21-D
, de la redacció de NacióDigital

Cinc claus per entendre la victòria dels independentistes
, del periodista expert en visualització de dades Xaquín G.V
 

Dinar o sopar de Nadal Foto: Europa Press

Arxivat a