Barcelona impulsarà accions legals per mantenir els frescos de Sixena al MNAC

El ple municipal també denuncia "l'espoli" que es va produir amb el trasllat de les obres del Museu de Lleida

Redacció
22 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:33h

Les pintures murals de Sixena exposades al MNAC Foto: MNAC


El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició amb contingut de declaració institucional presentada per ERC en què s'insta l'Ajuntament a impulsar "les accions legals necessàries" per defensar les pintures murals del Monestir de Vilanova de Sixena que es preserven al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). La proposta ha rebut el suport de BComú, PDECat, ERC, CUP i el regidor no adscrit: el vot en contra de Cs i PP; i l'abstenció del PSC.

Amb la mesura, l'Ajuntament ha expressat el suport del consistori al Museu de Lleida, i ha instat el nou Govern de la Generalitat a defensar la legalitat de l'adquisició de les obres de Sijena. Així mateix, ha criticat l'"espoli" que ha significat el trasllat de les obres del Museu de Lleida a Sixena, i ha reconegut el treball que ha realitzat el MNAC en la conservació, l'estudi i la divulgació de les obres que constitueixen el seu fons: "Hem d'impedir que aquest patrimoni es deteriori", ha expressat Alfred Bosch, líder d'ERC a l'Ajuntament.

El regidor del PDECat Jaume Ciurana ha defensat que la Generalitat va salvar aquestes obres de la destrucció, mentre que Marilén Barceló (Cs) ha lamentat que la situació no s'hagi resolt per la via política, i Daniel Mòdol (PSC) ha assegurat que el conflicte amb Sixena és la conseqüència d'un conflicte judicial.

Ángeles Esteller (PP) ha lamentat que Bosch els responsabilitzi de l'ocorregut: "Ha estat el Govern d'Aragó qui ha demanat que es compleixi una sentència que no és ferma", i la regidora de la CUP Maria Rovira ha assegurat que s'ha vulnerat la llei catalana de patrimoni cultural, mentre que Gerardo Pisarello (BComú) ha defensat que la cultura hauria de ser un pont entre pobles.
Arxivat a