Tapen uns quadres de polítics catalans en un col·legi de Balaguer

La Junta Electoral ja va alertar en dues ocasions la creadora de les pintures, que es va negar a treure les peces | Ciutadans ha amenaçat en impugnar la mesa i s'ha queixat dels cartells

Els quadres, tapats
Els quadres, tapats | Àlvar Llobet
21 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:14h
Ciutadans ha amenaçat amb impugnar una mesa electoral a Balaguer pels quadres de polítics catalans que hi havia a la sala. Al final, però, s'ha optat per una solució salomònica, s'han tapat els quadres amb plàstics de color negre a instàncies de la Junta Electoral. Les obres han estat tapades després que l'organisme alertés en dues ocasions l'artista, que ha col·locat cartells on hi deia "estem de dol" i "els retaules seran sempre nostres" sobre les peces tapades que després també ha hagut de retirar després de les queixes de la formació, segons informa Àlvar Llobet.

L'autora, un cop tapats els quadres, havia posat unes inscripcions a sobre, amb textos com "estem de dol" i "els retaules seran sempre nostres". També els hi han fet treure.
 

L'autora ha hagut de treure les inscripcions a sobre els quadres. Foto: Àlvar Llobet


La Junta Electoral ja va instar en dues ocasions la pintora balaguerina, l'autora de les obres, a retirar els quadres de polítics catalans que formen part d'una mostra que s'exposa a la sala de l'Ajuntament de Balaguer on, precisament, avui hi ha una mesa electoral. La creadora, Aida Marro, va explicar a NacióDigital que membres de l'òrgan electoral l'hi havien indicat verbalment que havia de retirar les obres aquest dijous, una petició que Marro no va acceptar.

En aquest sentit, l'artista va indicar que les pintures no influeixen en les votacions i apunta que si la junta insistia en la seva retirada, les taparia amb llençols de color groc.

L'exposició "Un Romànic contemporani" es va inaugurar el passat 9 de desembre i tancarà portes el proper dissabte. Mostra diversos retrats de polítics catalans com Carles Puigdemont, Miquel Iceta, Oriol Junqueras, Xavier Garcia Albiol o Inés Arrimadas, així com escuts i ornaments heràldics. 

Imatge d'alguna de les obres Foto: Àlvar Llobet

 

Imatge d'algunes de les obres Foto: Àlvar Llobet