Pilarín Bayés redissenya els candidats de JxCat

La candidatura crida "Tornarem" davant del Palau de la Generalitat i alimenta les perspectives de victòria en la recta final de la campanya

Cartell electoral de Junts per Catalunya dibuixat per Pilarín Bayés
Cartell electoral de Junts per Catalunya dibuixat per Pilarín Bayés | Junts per Catalunya
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:35h
Els llapis de Pilarín Bayés han estat un dels protagonistes de campanya de Junts per Catalunya. Després de debutar a Vic, la il·lustradora es va desplaçar fins al míting central celebrat a la Vall d'Hebron, on la candidatura li va habilitar una taula al costat de l'escenari per tal de dibuixar els presos polítics i els exiliats que formen part de la llista de Carles Puigdemont. I en aquest últim dia de campanya, Bayés ha volgut obsequiar els seus companys amb un dibuix que copia els cartells electorals de Junts per Catalunya. Bayés, amb el seu barret groc ja característic, s'ha desplaçat fins a la Plaça Sant Jaume i després a la Plaça del Rei per acudir a la lectura del manifest final.

Un manifest, per cert, que insisteix en els arguments que la llista ja ha repetit durant els últims dies: que només ells garanteixen el retorn de Puigdemont, Oriol Junqueras i la resta de consellers a Palau i que la victòria del president és el pitjor malson de Mariano Rajoy. Així ho han anat desgranant bona part dels independents de la candidatura a la Plaça del Rei, on cada dimecres hi ha concentracions per alliberar els presos polítics que encara hi ha als centres penitenciaris espanyols. Les samarretes, guants, bufandes i gorros de color groc han estat una constant en la recta final cap al 21-D.


Poc abans de la lectura del text, els candidats de Junts per Catalunya han expressat un desig davant del Palau de la Generalitat. "Tornarem!", ha exclamat un d'ells quan han acabat amb una foto de família que ha requerit d'organització seriosa davant dels núvol de càmeres. A la Plaça Sant Jaume s'hi han acostat alts càrrecs governamentals -és el cas de Francesc Esteve, màxim responsable dels serveis jurídics- o bé de personal de Presidència que s'ha acostat a saludar els consellers Jordi Turull i Josep Rull. Elsa Artadi, directora de campanya, coneix bé Palau: és directora general de Coordinació Interdepartamental i, com a tal, té el funcionament de l'executiu al cap.

"Guanyarem, guanyarem!", han cantat els candidats poca estona després. Tot i que les enquestes no ho pronostiquen i que a la sala de màquines de la candidatura es detecta un cert estancament en el creixement posterior a la presentació de Puigdemont com a candidat, es confia en un sorpresa que porti de nou el president a Palau. Ningú s'atreveix a fer pronòstics, i encara menys en unes eleccions tan excepcionals.