Un brindis per Star Wars

A Domènech se li ha fet curta la campanya, però massa llarga l'espera per veure la nova entrega de la seva saga preferida

Xavier Domènech vestit de Jedi, en un muntatge de Catalunya en Comú
Xavier Domènech vestit de Jedi, en un muntatge de Catalunya en Comú | Catalunya en Comú-Podem
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:05h

Xavier Domènech vestit de Jedi, en un muntatge de Catalunya en Comú Foto: Catalunya en Comú


Últim dia de campanya. Ressaca de debat. "Se m'ha fet curta", diu. Els periodistes, acostumats ja a estar permanentment embolicats amb la bufanda, el miren amb cara de resignació. Han estat dies de fred i de mítings llargs. De vegades, molt llargs. A ell, però, se'l veu eufòric. I això que s'acosta la nit de la veritat, on totes les proclames fetes fins ara s'hauran de posar -o no- a la pràctica.

Ampolla de cava català en mà, Xavier Domènech omple copes a la plaça de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, on oneja la bandera espanyola "per imperatiu legal", segons especifica un cartell, i on el groc dels llaços i de l'arbre de Nadal recorden que, efectivament, aquesta no ha estat una campanya normal.

Toca brindar amb els representants del sector del cava, aquells que han vist com les seves empreses han estat temptades de sucumbir al decret llei de Mariano Rajoy que les convidava a marxar. Aquells treballadors que han vist sovint amb tristor i durant anys boicots al producte gràcies al qual porten un sou a casa i que ara no es rendeixen per garantir la fortalesa del sector i els seus drets laborals. Ha sortit el sol després de dies grisos i d'unes temperatures que han posat a resistència tots els implicats en la campanya. Toca doncs, brindar i, paradoxalment, esperar que haver-se erigit en l'"únic president" capaç de trencar els blocs i de construir un govern transversal no sigui, precisament, un brindis al sol.
 Queden poc més de 48 hores per sortir de dubtes. Per saber si, efectivament, la nit del 21-D Domènech posarà la mà a la seva butxaca i hi trobarà aquella clau gran i daurada que ensenyava especialment els primers dies. En les darreres hores de pau, però, per fi s'asseu a taula per fer un àpat com cal i trencar amb la dieta d'entrepans. El preu a pagar és, però, que aquest dinar sigui amb els periodistes. 

Això sí, avisa que la jornada de reflexió sí serà sagrada per a ell. Que la Sònia, la seva parella, i el Drac, el seu fill de cinc anys, tindran absoluta prioritat per decidir a què dediquen tot el dimecres. El desig a curt termini de Domènech és aquest i, confessa somrient, veure, per fi, Star Wars. Troba que ja ha trigat massa tenint en compte que ell és un freak de la saga. "Que la força m'acompanyi", diu copa en mà.