Per què Twitter ha bloquejat comptes d'independentistes?

La xarxa social ha engegat una campanya de neteja de suposada incitació a l'odi per eliminar usuaris violents i esborra seguidors dels perfils

19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:43h

Twitter ha suspès els comptes de centenars d'usuaris. Foto: Europa Press


La Viviana es queixava a última hora d'aquest dilluns que el compte de Twitter de la seva mare havia estat bloquejat sense motiu: "L'hi han blocat per suposats missatges d'incitació a l'odi i comportament abusiu!". Segons explica, després d'una queixa a la xarxa social ha pogut recuperar el compte però ha perdut tots els seguidors que tenia. I no és l'única persona.

A última hora del dilluns 18 de desembre, la companyia de microblogging va decidir posar en marxa la campanya que ja venia anunciant des del passat mes de novembre per eliminar milers de bots (comptes automatitzats) que estarien provocant insults i desestabilitzant el debat. El compte Censurat News va ser un dels primers que va alertar de la coincidència amb perfils independentistes. Alguns es queixaven, mig sorpresos, de veure com havien minvat de cop, centenars de seguidors del seu compte. A Catalunya, va coincidir en ple debat amb els candidats a TV3 i se n'han adonat a primera hora d'aquest dimarts.
 
Arxivat a