Salutacions sense pèls a la llengua

Xavier Domènech va afrontar una curiosa salutació d'Albiol, a qui amb prou feines coneix, just abans del debat de La Sexta

Xavier Domènech, a la Sexta
Xavier Domènech, a la Sexta | Dani Gago / Catalunya en Comú
18 de desembre del 2017
Actualitzat a les 19:04h
Quan sobre les espatlles pesen ja tants dies de campanya, els mítings passen a ser el més senzill de les agendes dels candidats. Especialment quan s'acosta el final. Aleshores, entrevistes i debats prenen una major rellevància i requereixen de preparació i concentració quan més cansat s'està. Un error greu al final de la campanya es pot pagar car a les urnes. 

Els debats són especialment interessants no només davant dels focus, sinó entre bastidors. Els candidats tenen l'oportunitat de saludar-se i d'interaccionar abans -durant una campanya estan molt aïllats entre ells-. En el cas de Xavier Domènech és especialment interessant perquè és l'únic cap de llista que fins ara no ha estat al Parlament i, per tant, hi ha dirigents amb qui prou feines ha intercanviat més de cinc minuts. Ell mateix explica que no coneix encara a dirigents com Inés Arrimadas, Xavier García Albiol o Carles Riera i que, més enllà de Miquel Iceta o Oriol Junqueras, a Carles Puigdemont el coneix poc. 

Aquest diumenge, just abans de participar en el debat de La Sexta, Domènech va tenir un dels seus primers contactes amb el candidat del PP. Albiol se li va atansar per saludar-lo a la zona de sofàs on el cap de llista dels "comuns" estava amb els seus assessors. Curiós va ser l'intercanvi verbal. Sense pèls a la llengua i amb pocs preàmbuls, el dirigent popular va demanar directament a Domènech que a veure si dona suport a un govern constitucionalista. Curiosa petició, tenint en compte que després durant el debat el propi Albiol va retreure a Arrimadas que pretengui ser presidenta amb una abstenció de Podem.