A la caça de l'herència d'Unió

Puigdemont rep el suport de Joan Rigol, Joana Ortega i Josep Maria Vila d'Abadal en un acte a Barcelona | El president i candidat de Junts per Catalunya reivindica Carrasco i Formiguera en la recta final de la campanya

Joan Rigol, en un acte de suport a Carles Puigdemont
Joan Rigol, en un acte de suport a Carles Puigdemont | Junts per Catalunya
18 de desembre del 2017
Actualitzat el 19 de desembre a la 1:02h
"De Carrasco i Formiguera se'n parlava molt, a casa", ha assegurat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte amb democristians a la seu de Junts per Catalunya. Tres cares destacades a primera fila: Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern; Josep Maria Vila d'Abadal, expresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), exalcalde de Vic i president del consell nacional de Demòcrates; i Joan Rigol, expresident del Parlament i exdirigent d'Unió. Tots tres han signat un manifest de suport a Puigdemont, que reforça així un dels flancs ideològics de la llista.

El cas de Vila d'Abadal és especialment curiós, perquè el partit en el qual milita -Demòcrates- va a la candidatura d'ERC en aquestes eleccions. Rigol ja va fer costat a la llista de Convergència a les eleccions del 26 de juny de l'any passat, mentre que Ortega ha acudit en algun acte de campanya de manera discreta. L'exvicepresidenta, com Artur Mas, ja està començant a patir en primera persona l'embargament de béns arran del procediment obert al Tribunal de Comptes pel 9-N. "Aquella jornada va ser la llavor del que estem vivint", ha reivindicat aquest dimecres Ortega.