Puigdemont, en el bucle infinit de la història

El cap de llista de JxCat a les eleccions del 21-D tria Roger Mas, l'alemanya "El caso Fritz Bauer", "El sentido del rumor" i el catàleg de Filmin

Carles Puigdemont, a Brussel·les
Carles Puigdemont, a Brussel·les | Delmi Álvarez
18 de desembre del 2017
Actualitzat el 19 de desembre a les 7:25h
Carles Puigdemont és un home de gust eclèctic que diversifica els seus interessos, tant com ho fa amb les seves inquietuds. Hi ha dues coses, però, que són indestriables de la seva personalitat, almenys la de tall més públic i notori. Una, internet i les xarxes socials –ell mateix és un dels usuaris catalans que més precoçment va tastar les bondats i maleses de Twitter–; l'altra, la música, perquè ho sap tothom i és profecia: Puigdemont toca la guitarra i compta amb un passat com a rocker, al mateix temps que fa alguna (sonada) intervenció, ja sigui a Cadaqués rodejat d'amics o tocant amb els Sopa de Cabra.
 
Això explica moltes coses. Per començar, la tria literària, que té molt a veure amb la primera de les devocions. El sentido del rumor, de Marc Argemí és un llibre que ajuda a entendre la conversa de cafè en què s'ha convertit Twitter, tot posant llum a un món d'exabruptes i que, alhora, és un camp ple d'informació molt valuosa sobre la societat que tenim. Com també passa amb la pel·lícula El Caso Fritz Bauer, un intens thriller d'espies de factura molt realista que va a la recerca de justícia pels crims comesos pel nazisme. Una lluita per tancar les ferides en el bucle infinit de la història, que el propi Puigdemont ha tastat a la seva pell.
 
La tria continua, conscient de la dificultat d'escollir només una cosa en cada camp. Pel que fa a la televisió, el president a l'exili confessa l'ús que fa de la plataforma digital Filmin, on té de tot i més per triar i remenar. I, per cloure la selecció, la immensa fascinació per la música en un ample espectre de propostes que van de Bach als Sex Pistols. Però, que consti: si n'hagués de triar només un, seria Roger Mas. De veu fonda, foteta i profund, orfebre de subtileses literàries, el millor llegat musical de l'ànima transgressora de Francesc Pujols. Perquè, no ho oblidéssiu pas: "Arribarà un dia que els catalans, quan voltem pel món, ho tindrem tot pagat".
 
Un cantant: Roger Mas
Una pel·lícula: El caso Fritz Bauer, de Lars Kraume
Un llibre: El sentido de un rumor, de Marc Argemí
Una sèrie: el catàleg de Filmin


Arxivat a