Rosa Cañadell i l'aposta pels que «mai han guanyat»

L'exportaveu d'USTEC ocupa el número 79 de la llista dels "comuns" amb l'objectiu que el procés independentista deixi d'eclipsar les polítiques socials

Xavier Domènech, amb Rosa Cañadell i Joan Carles Gallego
Xavier Domènech, amb Rosa Cañadell i Joan Carles Gallego | ACN
18 de desembre del 2017
Actualitzat el 19 de desembre a les 7:24h
Les enquestes? No la condicionen. En tot cas, assegura, l'entristeixen. En cap cas, però, per rendir-se. "Els meus mai han guanyat", assegura l'exportaveu del sindicat educatiu USTEC Rosa Cañadell. Persona d'esquerres i estretament vinculada sempre als moviments socials, té clar des de fa temps que els seus són els "comuns". Per això no va dubtar en arromangar-se per formar part del grup impulsor i anar a les llistes electorals. En concret, al número 79, just abans de l'exlíder de CCOO Joan Carles Gallego.  

Cañadell fa un diagnòstic que intenta trencar amb el dibuix de polarització que s'ha fet en aquestes eleccions. "Si hi ha una fractura social no és entre independentistes i no independentistes, sinó entre la gent rica i els que s'ho passen molt malament. Aquesta és la veritable escissió que hi ha a la nostra societat", argumenta. És per això que considera que el futur govern no es pot "despistar" parlant només de les aspiracions nacionals "legítimes" de Catalunya.

Perquè el PP a l'estat espanyol ha estat "un desastre" a l'hora d'afrontar la crisi econòmica, política i social. Però "tampoc Convergència" ha fet front a la pobresa, les retallades, les pensions, l'atur i els "salaris de misèria", que són aspectes que afecten diàriament les vides dels ciutadans. Creure que la independència és l'"única solució" a tot això és, segons ella, "un error". No està, diu, en contra de la independència, tot i que ella no l'avala, però sí que considera que aquesta via no assegura cap solució. "El camí és erroni perquè no millora les condicions socials, no era un camí de consens i, per tant, no es pot fer només amb la meitat de la població. A més a més, primer hem de fer fora al PP", subratlla.

Cañadell subscriu la via proposada per Catalunya en Comú per "no continuar dient que la independència" ho resoldrà tot ni tampoc "amb el 155, Rajoy i la dreta". Una sortida "sensata", assegura, s'ha d'obrir pas.
Arxivat a