La CUP adverteix que el 155 serà «una broma» si guanyen els unionistes

Anna Gabriel exigeix al PP que deixi "d'amagar la seva merda darrere banderes" | El número 3 per Barcelona, Vidal Aragonés, lamenta que els "comuns" promoguin un "vot de càstig a l'esquerra"

L'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, al míting de Sabadell.
L'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, al míting de Sabadell. | ACN
17 de desembre del 2017
Actualitzat a les 14:20h
La CUP ha omplert, aquest diumenge, la plaça dels Mercets de Sabadell, en un dels mítings més plurals que ha fet la candidatura durant la campanya. Gent gran, famílies, bufandes grogues i molt sobiranisme. Aplaudiments, música i una Anna Gabriel que, malgrat pujar a l'escenari amb unes dècimes de febre, tal com ella mateixa ha explicat, ha carregat amb força contra un estat hereu d'un règim "que neix de la dictadura". Per això, ha afirmat, no es estranya la "repressió" i intervenció governamental que s'ha pogut veure durant els últims mesos, tot i que ha afirmat que això serà una "broma", si guanya el bloc unionista.

Si fos així, ha predit, "la societat recularia molts anys enrere", i ha recordat que, durant aquestes eleccions, ja s'han privat drets i llibertats, com ara el dret de manifestació o els llaços grocs. "Viure en pau vol dir viure en un règim que no ens vulgui disciplinats, espantats i perseguits", ha declarat l'exdiputada cupaire. Un règim, ha continuat en referència als partits constitucionalistes, que no amagui "la seva merda darrere de les banderes". I un règim, ha aclarit, que "és la monarquia, el poder judicial, que posa presos polítics, cossos policials i militars al carrer i que són les cúpules eclesiàstiques".

I ara, ha afegit, l'estat espanyol s'ha "inventat un delicte d'odi" contra l'independentisme, i s'ha preguntat: "On són totes aquelles esquerres que criden, bramen, assenyalen el PP i la seva absoluta connivència amb el poder judicial que vol instar una causa general contra tot l'independentisme?". A tots, ells, i en una clara referència als "comuns", els ha recordat que "l'ofensiva de l'Estat no va contra l'independentisme, sinó contra la democràcia".
 

Anna Gabriel al míting de la CUP a Sabadell. Foto: ACN



"Vot de càstig" a l'esquerra

El número 3 de Barcelona, Vidal Aragonés, ha estat clarament el portaveu de la pota d'esquerres en l'acte de la CUP. Ho ha fet amb un discurs de classe, de record a l'autoorganització històrica i militant, i de sindicalisme, àmbits en què, professionalment, està especialitzat. "Ens parlen molt de participació, però tenen una Constitució que únicament permet una organització socioeconòmica que es diu capitalisme", ha recordat. Aquesta Constitució, ha continuat, comporta "la negació del dret a l'autodeterminació". I en aquest camí, s'ha preguntat: "Com poden parlar de drets i llibertats?".

Aragonés ha fet, doncs, un ultimàtum a Catalunya en Comú: "La vostra opció en aquestes eleccions no pot ser la de l'estatus quo, ha de ser la de la ruptura i dels drets socials". I els ha avisat: "Esteu reforçant la dreta i esteu donant un vot de càstig a l'esquerra". Per això, ha insistit en deixar clar que "l'alliberament nacional no serà possible sense l'alliberament social", i ha emplaçat totes les persones que es pregunten "com omplir la nevera, arribar a final de mes o com escalfar-se" a votar els anticapitalistes, tirar endavant els decrets de la dignitat, la gestió pública dels serveis públics, les expropiacions dels pisos buits i trencar amb la "família d'assassins" de la monarquia borbònica.
 
Una victòria "europea"

La número 2 per Barcelona, Maria Sirvent, ha assegurat que, si la República catalana "guanya", també "guanya la classe treballadora de tot Europa". La cupaire ha estat l'última en intervenir, en un acte que finalment ha aplegat unes 900 persones, segons els organitzadors. En el seu discurs, Sirvent ha recordat que "l'esquerra independentista és internacionalista", i ha volgut donar un toc d'alerta sobre el "creixement del feixisme" que, segons ha assegurat, "no és un assumpte domèstic de l'estat espanyol, sinó una estructura política que assaja a Grècia i creix amb força a tot Europa". 

Davant d'aquest escenari, ha afirmat, la CUP "no està fent una proposta autista", sinó "plenament conscient", davant del que ha anomenat un "cop d'estat" que ha portat presos i repressió, i que està encapçalat pel PP, el "PP taronja" i el PSC. "Senyor Albiol, senyora Arrimadas, prou mentides, no menteixin més", ha clamat, per poc després assegurar: "El que provoca fractura social és una societat partida per la pobresa". 

Municipalisme, la "genètica" de la CUP

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, també ha volgut reivindicar la construcció de la República des del "municipalisme", que ha defensat que és la "base" i la "genètica" de la CUP. "Són unes eleccions excepcionals en un estat d'excepció on es prohibeixen els drets fonamentals", ha recordat, però en aquest cas, ha destacat, l'esquerra independentista hi anirà "tantes vegades com faci falta" per respondre a la voluntat de república del poble català.

"Necessitem una majoria molt ampla, i hem de mirar endavant perquè darrere només hi ha la regressió de drets i de llibertats", ha assegurat. I "municipi a municipi, comarca a comarca i lluita a lluita, el 21-D es tornarà a fer", ha dit, ja que la declaració de República es va fer, "des de baix i entre totes i tots".