14 de febrer: Cambó apel·la al seny i acusa les esquerres de la pèrdua de l'autonomia

El líder de la Lliga diu que el pitjor del Sis d'Octubre va ser el ridícul que es va fer

19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:54h
Full de propaganda de la Lliga en què es mostra mé eficaç per aconseguir l'amnistia.
Full de propaganda de la Lliga en què es mostra mé eficaç per aconseguir l'amnistia. | Còpia digital: CRAI Biblioteca Pavelló de la República, UB.
Darrers dies de campanya i les principals forces polítiques a Catalunya i a Espanya mobilitzen els seus. Francesc Cambó ha protagonitzat avui el gran míting final del Front d'Ordre al Teatre Olympia. El líder de la Lliga  s'ha defensat d'un dels principals atacs que se li han fet des de l'esquerra: anar en coalició amb els partits de la dreta anticatalanista, amb la CEDA al davant. Cambó ha dit que ha fet el mateix que les seves esquerres, que han sumat partits obreres i republicans. La raó és molt clara: la llei electoral obliga a formar grans blocs si es vol guanyar.

Cambó ha acusat les esquerres de centrar la campanya en la proposta d'una amnistia per als presos polítics, amb Companys al davant. Segons el cap de la Lliga, l'amnistia vindrà, encara que guanyin les dretes. Ha dit que a molts detinguts arran del Sis d''Octubre ja se'ls ha indultat i alliberat. Assegura que han estat les forces d'esquerra, amb la "bogeria" del Sis d'Octubre, les responsables de la pèrdua de l'autonomia a l'obligar el govern espanyol a intervenir.
 

La Lliga tem una mobilització en favor de l'amnistia que beneficiï les esquerres. Foto: Còpia digital: CRAI Biblioteca Pavelló de la República, UB


El líder de la Lliga diu que el pitjor del Sis d'Octubre va ser el ridícul que es va fer, ja que, com a mínim, "en la revolta d'Astúries hi ha espurnes d'heroisme". "Creien que l'exèrcit no actuaria? Es van rendir així que van trobar un enemic", ha dit el líder de la Lliga. El partit conservador, pe`ro, conscient que el Front d'Esquerres pot beneficiar-se d'una onada de vots en favor de l'amnistia, ha intensificat aquests dies la seva campanya insistint que la Lliga garantirà molt més que les esquerres l'amnistia als presos polítics.