Puigdemont denuncia les vexacions contra Sànchez i reclama «rebel·lar-se»

JxCat respon a les represàlies contra l'expresident de l'ANC amb la reemissió del missatge des de Soto del Real

Jordi Sànchez, en un míting de Junts per Catalunya
Jordi Sànchez, en un míting de Junts per Catalunya | Junts per Catalunya
16 de desembre del 2017
Actualitzat a les 21:23h
Elsa Artadi, directora de campanya de Junts per Catalunya i número deu per Barcelona, ha denunciat la "violació de drets individuals i polítics" contra Jordi Sànchez, número dos de la llista. Es referia a les represàlies que ha rebut Sànchez per haver participat en el míting central de la candidatura. "Ell té dret a fer trucades personals, però l'han canviat de mòdul per castigar-lo i per reprimir-lo. Això és una violació de drets, i per això fem el que fem", ha destacat Artadi, que posteriorment ha donat pas al vídeo emès ahir.
 
"La meva llibertat provisional no em permet dir el que penso", ha destacat el conseller de la Presidència, Jordi Turull, en l'arrencada del seu discurs. "La diria massa grossa i em renyarien", ha apuntat Turull. En la intervenció final del míting, Carles Puigdemont ha denunciat les "vexacions" contra Sànchez i ha cridat a "rebel·lar-se" contra aquests fets.

"Vindran a prohibir-ho tot"

"L'alcalde Ballesteros es va posar al costat dels cops de porra", ha apuntat Albert Batet, alcalde de Valls i número tres per Tarragona de Junts per Catalunya. L'afirmació, dirigida al batlle de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, que no va cedir locals per tal de fer el referèndum de l'1-O. Batet s'ha mostrat convençut que la candidatura "guanyarà a Tarragona" davant la voluntat de Mariano Rajoy de "prohibir-ho tot".

L'encarregat d'obrir el míting ha estat Pere Grau, que havia estat membre del secretariat de l'ANC. "Hem de rebentar les urnes", ha apuntat Grau, que ha qualificat de "brètols" els partits partidaris de l'article 155 de la Constitució. La candidatura ha repetit totes les idees força dels últims dies: que a Catalunya "manen els catalans" i que "de president ja en tenim un". "Si n'hi ha un altre, serà del 155", ha recalcat Batet.

Teresa Pallarès, que va ser subdelegada del govern espanyol a Catalunya en temps de José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit en aquests arguments per justificar el seu pas cap a la candidatura presidencial. Ha aprofitat, a banda, per assenyalar que la fuga d'empreses és a causa de les "represàlies" de la Moncloa, i ha recordat que el PP s'ha "polit" la guardiola de les pensions. Fent servir l'argumentari de la llista, Pallarès ha carregat amb duresa contra el PSC -on va militar- per fer costat al 155.
 

Míting de Junts per Catalunya a Tarragona Foto: Junts per Catalunya