Vargas Llosa, el «hooligan» més entusiasta d'Arrimadas

​L'escriptor i parella d'Isabel Preysler "actua" al Goya i titlla la CUP de "tradicional i reaccionària" enfront el "progressisme" de Ciutadans

Vargas Llosa avui al Teatre Goya.
Vargas Llosa avui al Teatre Goya. | Ciutadans
16 de desembre del 2017
Actualitzat a les 22:14h
Unes 600 persones han acudit avui a l'acte programat per Ciutadans al Teatre Goya de Barcelona (i prop de 400 han quedat fora, segons l'organització). L'escriptor Mario Vargas Llosa i l'exdirigent francès Manuel Valls han donat espectacle, però ha estat l'escriptor peruà qui s'ha mostrat més vehement a l'hora de defensar la causa de Ciutadans.

Vargas Llosa ha titllat el nacionalisme de seguir "la crida de la tribu" per dir, tot seguit, que els vells paràmetres de dreta i esquerra s'han de redefinir ja que hi ha partits que es diuen de dretes que són moderns i d'altres que s'anomenen d'esquerres i, en realitat, són molt antics. "Tenim una esquerra profundament antidemocràtica", ha afirmat, provocant l'aplaudiment entusiasta del públic. "Per exemple, no crec que hi hagi un partit més tradicional i reaccionari que la CUP i tampoc crec que hi hagi un partit més progressista que Ciutadans".

L'escriptor no ha dissimulat els seus colors, en aquest cas un taronja bastant xiscló. "Quan Arrimadas sigui presidenta, haurem derrotat el nacionalisme i demostrat la veritable tradició progressista i llibertària de Catalunya".