La caritat d'Albiol

El candidat del PP visita un magatzem de Càritas inaugurat per ell mateix en la seva etapa com alcalde de Badalona

Mariano Rajoy i Xavier García Albiol en un acte de campanya a Badalona
Mariano Rajoy i Xavier García Albiol en un acte de campanya a Badalona | PPC/Job Vermeulen
15 de desembre del 2017
Actualitzat el 16 de desembre a les 14:24h
"Aquest local el vaig inaugurar jo, este local lo inauguré yo". El candidat del PP, Xavier García Albiol, ha volgut imprimir accent social en la seva campanya amb una visita a un magatzem d'aliments que va posar a disposició de Càritas durant la seva etapa com a alcalde de Badalona l'abril de 2014, com ha repetit diverses vegades. Des d'aquí, ha aprofitat per anunciar mesures com bonificacions per guarderies, material escolar o taxes universitàries. Assumptes que, segons ell, el procés ha deixat en segon terme.

El candidat ha apostat per "prioritzar l'important". "El que interessa a la majoria, per sobre de la independència, és la llei de dependència", ha etzibat. I ha criticat el Govern per aprovar lleis de caire social en matèria d'habitatge o pobresa energètica "constantment buscant el conflicte amb l'Estat". "La Generalitat té capacitat i competències suficients per ajudar persones necessitades", ha reblat.

Albiol ha entrat una de les bosses de menjar que l'organització local del PP ha aportat al magatzem. I ha estat ben rebut per la responsable de l'espai, Montserrat Illa. "Aquest local el va inaugurar ell", ha insistit. El candidat ha agraït la feina de Càritas per "arribar a la gent que l'administració i els ajuntaments no poden atendre". Albiol ha fet referència als anys més durs de la crisi econòmica i ha defensat que "possiblement gràcies a Càritas el conflicte social no va transcendir en un conflicte al carrer".

De fet, Albiol ha subratllat que gràcies a Càritas "gent que no podia menjar, pot subsistir" i ha inclòs explícitament la "gent que venia d'un altre país". Ha obviat, però, que un mes abans d'inaugurar el local com a alcalde va intentar per tercera vegada aprovar un reglament per restringir les ajudes no bàsiques a la immigració.
 

Xavier García Albiol en l'acte a Càritas de Badalona Foto: PPC/Job Vermeulen

Arxivat a