Puigdemont s'erigeix com a únic garant del retorn de tot el Govern legítim

El president de la Generalitat reclama aparcar les dinàmiques de partit i apel·la a la "mentalitat d'Estat independent" per votar el 21-D | El número dos de la llista, Jordi Sànchez, reclama "no donar l'esquena al president" en un míting marcat pel suport total a Puigdemont: "No tenim cap pla B"

Carles Puigdemont intervé al míting central de Junts per Catalunya a Barcelona
Carles Puigdemont intervé al míting central de Junts per Catalunya a Barcelona | Junts per Catalunya
15 de desembre del 2017
Actualitzat el 16 de desembre a les 7:59h
Missatge inequívoc de Junts per Catalunya en el míting central: la candidatura de Carles Puigdemont és lúnica via per garantir la majoria independentista, el retorn dels empresonats i dels exiliats i de la unitat d'acció dels partidaris de la República. Puigdemont ha apuntat que ara és moment de "guanyar la segona volta de l'1-O i seguir construint la nostra República". "Ens hem de tornar a fer confiança en nosaltres mateixos. No tinc cap dubte que derrotarem Mariano Rajoy i els seus socis", ha ressaltat el dirigent independentista, que ha aparegut per videoconferència i ha erigit la seva candidatura com l'únic garant del retorn del Govern, dels exiliats i dels empresonats.

"Hem rebut l'atac desaforat i violent de l'Estat contra tots nosaltres. Els qui vau defensar les urnes ara us toca omplir-les de vots. És la manera més directa de fer la República de les persones", ha recalcat. "Si volem un estat independent, votem amb mentalitat d'estat independent. Derrotem el pessimisme, la foscor del 155, i ajudem a expulsar la por dels nostres carreres. La por de les nostres escoles, de les nostres administracions, dels mitjans de comunicació públics", ha volgut insistir.
 
"Ara que el món de veritat ens mira, tenim l'oportunitat d'enviar un missatge nítid. El missatge és que no ens rendim. El dia 21 hem d'anar a dormir alçats, dempeus, que ens mantenim ferms i serens", ha insistit, al mateix temps que cridava a aparcar les dinàmiques de partits i a votar amb "mentalitat d'Estat independent".

Puigdemont ha tret pit per haver complert amb la promesa de "referèndum o referèndum" i ha apuntat que ara pertoca fer "la República de les persones". Aquest divendres, en un acte a la seu de la llista, ha deixat clar que si guanya les eleccions durà a terme "amb tots els efectes" la construcció del nou estat.


El retorn de Sànchez

Jordi Sànchez, número dos de Junts per Catalunya, ha irromput en l'acte central de la candidatura a través d'un missatge de veu gravat des de la presó de Soto del Real. "La victòria de Carles Puigdemont és l'única que Mariano Rajoy no podrà pagar ni manipular", ha ressaltat l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha volgut deixar clar que l'adversari és el president del govern espanyol, no Inés Arrimadas, ni Miquel Iceta, ni Xavier García Albiol. "Són els tontos útils del 155", ha apuntat Sànchez, que ha demanat reiteradament el vot per al president.

"Buscarem acords amb tothom per governar", ha apuntat el dirigent independentista, que ha demanat "revertir" totes les decisions que ha pres Rajoy al llarg dels últims mesos amb el suport del PSOE i de Ciutadans. "No podem donar l'esquena a Puigdemont", ha assenyalat Sànchez, que ha dit als indecisos: "Penseu en Brussel·les o en l'exili". "Qua guanyi ell és l'única manera que ens en sortim", ha recalcat.