​VÍDEOS L'emotiva rebuda dels treballadors d'Exteriors a Raül Romeva

Més d'un centenar de persones es concentren a la plaça del Rei de Barcelona per demanar l'alliberament dels presos polítics amb un petit concert

Raül Romeva s'ha abraçat amb els treballadors del seu departament
Raül Romeva s'ha abraçat amb els treballadors del seu departament | Bernat Surroca
15 de desembre del 2017
Actualitzat a les 12:49h
La plaça del Rei de Barcelona ha passat en poc més de deu minuts d'estar plena de grups d'estudiants i de turistes a convertir-se en un clam unànime per reclamar l'alliberament dels presos polítics i mostrar el rebuig al 155. Més d'un centenar de treballadors dels departaments de Presidència, Exteriors, Governació, Justícia i Universitats i Recerca s'han concentrat aquest matí en aquest racó del centre de Barcelona per fer un petit concert en defensa de les institucions catalanes. Han cantat les nadales El 25 de desembre El noi de la mare, i han acabat amb Els Segadors. 

La coral era del Departament de Justícia, però entre els cantants s'hi han sumat treballadors dels altres departaments. Abans de les cançons, s'ha fet un minut de silenci només trencat per les paraules d'estudiants, turistes i vianants. 




Entre crits de "Puigdemont, el nostre president" i "Romeva, el nostre conseller", el titular d'Exteriors ha fet acte de presència i ha estat rebut amb una forta ovació. Romeva s'ha abraçat amb els treballadors d'Exteriors visiblement emocionat i ha rebut un ram de flors grogues -bona part dels assistents duien un distintiu groc per la llibertat dels presos- i un cartell amb un retrat seu inspirat en l'estil d'Andy Warhol. "Aquest cartell ha passat per les manifestacions, per la plaça de Sant Jaume... I al departament hi tenim fotografies teves!", han dit algunes treballadores al conseller. Romeva només ha tingut paraules d'agraïment, però no ha fet cap declaració política malgrat que només falten sis dies per les eleccions del 21-D.